Hastası nedeniyle tutuklu hekim: İlişkim yok, dimdik buradayım

Hastası nedeniyle tutuklu hekim: İlişkim yok, dimdik buradayım
Diş hekimi Eren İlhan, Beşiktaş saldırısı davası kapsamında bin yılla yargılanıyor.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK- Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016’da düzenlenen bombalı saldırıda 46 kişi yaşamını yitirmiş, 343 kişi yaralanmıştı. "Beşiktaş Davası"sının bugün Silivri'de görülen duruşmasında tutuklu diş hekimi Eren İlhan da savunma yaptı, "Olayla ilişkim yok" dedi. 

TUTUKLU SANIK SAYISI 33 OLDU

Duruşmaya ilk tutuklanan 10 sanık katılmazken, birleşme dosyası ile davaya dahil edilen 23 tutuklu sanık hazır bulundu. Birleşen dosya ile birlikte davadaki tutuklu sanık sayısı 33'e yükseldi.

Artı Gerçek’in daha önce gündeme getirdiği ve bu dava kapsamında 1.5 yıldır tutuklu bulunan diş hekimi Eren İlhan ilk savunma yapan kişi oldu.

İLGİLİ HABER: IMPLANT YAPTI BEŞİKTAŞ SALDIRISI SANIKLARINDAN BİRİ OLDU

TEDAVİ ETTİĞİ HASTA NEDENİYLE TUTUKLU

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde uzmanlık yapan Eren İlhan, dava kapsamındaki sanıklardan birine diş tedavisi yaptığı ve bu süreçte hastasıyla yaptığı yazışmalar nedeniyle tutuklanmıştı. İlhan sanık hastayla tedavi öncesi tanışıklık ya da iletişimi olmadığını belirtti.

Eren İlhan mahkeme heyetine dosyaya yansıyan ve yansımayan tüm tedavi sürecini anlatarak, hastasına önce geçici protez yaptığını, 2-3 aylık protez kaynama sonrası hastasının kendisiyle ilk kez iletişime geçtiğini söyledi. İlhan, yazışmaların tıp literatürüne aykırı bir içeriği olmadığını anlattı, şifreli mesajlaşma iddialarını yanıtladı.

İlhan, "O sanıklarla aramızda doktor ve hasta ilişkisi vardı. Yaptığım tedavilere ilişkin hastanede kayıtlar mevcuttur" dedi.

"İLİŞKİM YOK, DİMDİK BURADAYIM"

İlhan sanıkların cebinde bulunan ve kendisine ait olduğu iddia edilen bazı notların da kendisine ait olmadığını, yazıların benzerliğinin bile bulunmadığını belirtti.

İlhan'a öğrencilik döneminde tutuklu tıp öğrencilerine özgürlük talep eden ifadesinin sorulması üzerine avukatı Özgür Kayacı o dönem Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün de tutuklu öğrencilerin durumuyla ilgili çalışmalar ve açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Duruşma sırasında patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve müştekiler sanık sandalyesindeki İlhan'a "Hain yüzümüze bakabilecek misin?" dedi. Bunun üzerine İlhan salona dönerek "Dimdik buradayım ve yüzünüze bakıyorum, bu olayla ilişkim yok" dedi.

Birleşen dosyadan tutuklu yargılanan üç sanık, Türkçe bilmediklerini beyan ederek Kürtçe tercüman talebinde bulundu ve savunma yapmadı.

Cumaya kadar sürecek duruşmalar sanık sorgularıyla devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar