Djokovic'in durumu pazartesi günü belli olacak

Djokovic'in durumu pazartesi günü belli olacak
Avustralya Sınır Gücü tarafından sorguya çekildikten sonra, vizesi iptal edilen ve geceyi göçmenlerin tutulduğu bir otelde geçiren Djokovic hakkındaki karar pazartesi gününe kaldı.

Avustralya Sınır Güvenliği (ABF), dün gece yerel saatle 23.00 sularında Melbourne Havalimanı’na inen erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp tenisçi Djokovic'in ülkeye giriş şartlarını yerine getiremediği için vizesinin iptal edildiğini açıklamıştı.

Ünlü raketin "Avustralya'ya giriş şartlarını yerine getirmek için uygun kanıt sağlamadığı" ve bu nedenle vizesinin iptal edildiğini açıklayan ABF, iptalin ardından Djokovic'i Melbourne kentinin Carlton semtindeki iltica başvurusu reddedilen göçmenlerin bulunduğu otele yerleştirdiği açıklandı.

Otelde Djokovic'i, Sırbistan bayraklarıyla desteklemeye gelen yaklaşık 10 kişilik grup, otel dışında söyledikleri şarkılar eşliğinde dans ederek destek verdi.

Djokovic'in koronavirüs aşı belgelerinin eksik olduğu gerekçesiyle Avusturalya'dan sınır dışı edilmesi kararına yaptığı itirazın sonucunun ise Pazartesi günü belli olması bekleniyor.

Avustralya hükümetinin avukatı Christopher Tran, hükümetin Pazartesi günü mahkemede görülecek duruşma öncesinde herhangi bir karar vermeyeceğini açıkladı. 

DJOKOVIC'İN PAYLAŞIMI AVUSTRALYA'DA TEPKİYLE KARŞILANDI

Djokovic'in ülkeye giriş işlemleri sırasında Covid-19'a karşı aşılarının tamamlandığını belgelemesi gerekiyordu. Aşıya şüpheyle yaklaşan açıklamaları ile bilinen Djokovic, ülkeye girişte aşıdan muaf olduğuna dair özel izin belgesi göstermişti.

Aşı olup olmadığına dair açıklamalarda bulunmayan Djokovic, aşı zorunluluğuna karşı çıkıyordu. Sırp raket Salı günü Instagram hesabından yaptığı paylaşımda da, 17 Ocak'ta başlayacak turnuva için özel izin aldığını belirtmişti.

Dünyaca ünlü tenisçinin paylaşımı Avustralya'da öfkeyle karşılandı. Dünyada en uzun süreli kapanan ülke olan Avustralya'da uzun süre sıkı seyahat kısıtlamaları uygulanmıştı. Aşı oranının yüksek olmasına rağmen, Omicron varyantının yayılmasıyla ülkede vaka sayıları da yeniden artışa geçti.

DJKOVIC'İN DURUMU SİYASİ GERGİNLİĞE DE NEDEN OLDU

Sırp tenisçinin Avustralya'ya girişine izin verilmemesi Avustralya ve Sırbistan arasında diplomatik gerginliğe de yol açtı.

Djokovic'in durumuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, "Hiç kimse kuralların üzerinde değildir. Güçlü sınır politikalarımız, Covid-19'dan dünyadaki en düşük ölüm oranlarından birine sahip olan Avustralya için kritik öneme sahip, teyakkuzda olmaya devam ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Morrison, tıbbı muafiyet gerekçesini belgeleyemediği takdirde Djokovic'e farklı muamele yapılmayacağını ve ilk uçakla evine gönderileceğini söylemişti.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ise, Djokovic'e yönelik tutuma tepki gösterdi. Vucic, "Avustralya Başbakanı da dahil olmak üzere herkes kuralların herkes için olduğunu iddia ederken," adil olmayan şeyin Djokovic'e yönelik "cadı avı" olduğunu söyledi.  "Yenemedikleri zaman böyle şeylere başvuruyorlar" diyen Vucic, Djokovic'e yönelik kanıt bulana kadar bu siyasi takibatın sürmesinden kaygı duyduğunu ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar