Elektrik ve doğalgazda indirim gerçeği

Elektrik ve doğalgazda indirim gerçeği
Erdoğan yılbaşında konutta elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim 'müjdesi' verdi. Oysa 2018'de elektrik yüzde 31, doğalgaz yüzde 27,7 zamlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılacağını, "Yılbaşından itibaren Bay Kemal’in özellikle dinlemesi lazım, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazda da yüzde 10 ‘luk bir indirime gidiyoruz" sözleriyle açıkladı. 

Fakat yıl boyunca ekonomik dalgalanmayla birlikte hem konut hem de sanayide kullanılan elektrik ile doğalgaza çeşitli oranlarda zamlar yapıldı.

2018 yılındaki bu zamlar ve oranları ise şöyle oldu:

ELEKTRİK

1 OCAK:
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 8.8, sanayi ve ticarethanelerde elektriğe ise yüzde 8.4 zam yaptı.

1 NİSAN
Elektrik fiyatları ortalama 2,89 zamlandı.

1 AĞUSTOS:
Farklı abone gruplarına göre elektrik fiyatları yüzde 9 ile yüzde 14 arasında arttı.

1 EYLÜL
Elektrik yüzde 9 ila yüzde 14 oranında zamlandı.

Kimya Mühendisleri Odası, konutlarda kullanılan elektriğe toplamda yüzde 31, sanayi elektriğine ise yüzde 41 zam yapıldığını açıkladı.

DOĞALGAZ

1 NİSAN
BOTAŞ, elektrik santralleri ve sanayiye sattığı doğalgaz fiyatını yüzde 9.7 oranında artırdı.

1 AĞUSTOS
Doğalgaz çevrim santrallerinde kullanılan gaz fiyatına yüzde 49,5 zam geldi. Konuttaki gaz fiyatı yüzde 9, sanayide kullanılan gaz fiyatı da yüzde 14 zamlandı.

1 EYLÜL
Konutta kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 9, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 14 arttırıldı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar