Enes Kara'nın babasından, açıklamalarını haberleştiren gazeteci hakkında suç duyurusu

Enes Kara'nın babasından, açıklamalarını haberleştiren gazeteci hakkında suç duyurusu
Baba Mehmet Kara, açıklamalarda bulunduğu gazeteci Fırat Yeşilçınar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat evindeki baskılar neticesinde intihar etmesinin ardından, baba Kara'nın açıklamaları tepki toplamıştı. Mehmet Kara, açıklamalarını haberleştiren gazeteci Fırat Yeşilçınar hakkında 'rencide olması' nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Mehmet Kara, Tele1'den Fırat Yeşilçınar'a yaptığı açıklamalarda, oğlunun kaldığı cemaat evindeki baskılar nedeniyle intihar etmesinden şikayetçi olmadığını söylemişti. 

Baba Kara, ''Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim.  Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık'' ifadelerini kullandı. 

YEŞİLÇINAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Cemaate yönelik herhangi bir tepki göstermemesi eleştirilen Mehmet Kara; açıklamalarını haberleştiren gazeteci Fırat Yeşilçınar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Mehmet Kara, suç duyurusunda bulunma nedenini ise 'Rencide olması' olarak açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar