Erdoğan: Her an seçim olacakmış gibi çalışın

Erdoğan: Her an seçim olacakmış gibi çalışın
Erdoğan’ın partililerden her an seçim olacakmış gibi çalışmalarını istediği belirtilirken, yeni belediye başkanlarını da ‘borca girmeyin’ diye uyardığı öğrenildi.

AKP’nin Kızılcahamam kampında dün ve önceki gün yapılan sunumlarda, AKP’lilere yeni yöneticilere yönelik tasarruf uyarısı dikkat çekti. Basına kapalı yapılan toplantılarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AKP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ile Çiğdem Karaaslan sunumlar yaparak belediye başkanlarının taleplerini dinledi. Yapılan sunumlarda özellikle yeni belediye başkanlarına yeni yapacakları harcamalara dikkat etmeleri ve yeni borçlanma yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Başkanlara özellikle 2020 yılına kadar sıfırdan projelerin yapılmaması istendi.

‘HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIN’

Hükümete yakın Türkiye gazetesinden Damla Peker’in haberine göre kampta Erdoğan’ın, İstanbul’daki AKP ilçe belediye başkanlarıyla da bir araya geldiği aktarıldı. İstanbul seçimleriyle ilgili konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın "YSK henüz kararını vermedi. YSK’nın her türlü kararı kabulümüzdür. Sizler yine de her an seçim olacakmış gibi çalışmalarınızı sürdürün" dediği öne sürüldü.

‘BİTİRİLMEYENE ODAKLANIN’

Sunumlarda başkanlara "Bitirtilemeyen çok proje var. Uzayan, tamamlanmayan projeler tepki çekiyor. Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun, yüzde 70 ve fazlası yapıldıysa öncelikle bu projeleri bitirin" talimatı verildiği de kaydedildi.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

81 ilin kadın kolları başkanıyla da ayrıca bir toplantı yaptığı belirtilen Erdoğan, kadınlara 31 Mart seçimlerindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu seçimlerindeki başarıda kadınların büyük emeği olduğunu söylediği aktarılırken, "Sizden yeni dönemde de çok şey bekliyorum. Çok çalışmalıyız" dediği öğrenildi.

ÖZHASEKİ’NIN KIYASLAMASINA GÖRE İTTİFAK ‘BAŞARILI’ OLDU

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise yaptığı sunumda 4 yerel seçimin kıyaslamasını yaptı. Seçimlere yönelik değerlendirme yapan Özhaseki, "İttifaklar yarışında karşı tarafta görünen 4 benzemez partinin birçok il ve ilçede bir araya gelmesine rağmen AK Parti’nin MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı bazı aksamalara rağmen genel itibariyle hüsn-ü kabul gördü ve başarılı oldu. Cumhur İttifakı bu seçimde açık ara birinci olmuştur" ifadelerini kullandı.  Beka meselesinin toplum nezdinde karşılık bulduğunun savunan Özhaseki "Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik tam anlamıyla sağlandı. Vatandaşlar partiye yöneldi" iddiasında bulundu. Özhaseki ayrıca 47 belediyenin HDP’den alındığını söylediği ifade edildi.

 

Öne Çıkanlar