Bilim Kurulu sonrası açıklama: Aşı olmuş temaslılar izole edilmeyecek

Bilim Kurulu sonrası açıklama: Aşı olmuş temaslılar izole edilmeyecek
Vaka sayılarının bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttığını belirten Sağlık bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda alınan yeni kararları açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nda alınan kararları açıkladı. Vaka sayılarının bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttığını belirten Bakan Koca, karantina sürecine ilişkin, "Bugünkü Bilim Kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler." açıklamasına bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

-Omicron varyantı küresel ölçekte oldugu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi.

- Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimzide tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık yüzde 10'luk bir artış oldu. Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk.

-Turkovac aşımızın Hacettepe Üniversitesi'nde yürütülen primer aşılama faz-3 sonuçları bugün çalışmayı yürüten bilim insanlarımızca açıklandı. Faz-3 aşamasında 1182 gönüllüden elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

-Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar