Gazeteci Zeynep Kuray, İrfan Tunççelik ve Canan Coşkun gözaltına alındı

Gazeteci Zeynep Kuray, İrfan Tunççelik ve Canan Coşkun gözaltına alındı
Gazeteci Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik, Barış Anneleri eylemlerini takip ederken, Canan Coşkun, İstiklal Caddesindeki GBT kontrolü sırasında gözaltına alındı.

Cezaevlerindeki açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılan 'Barış Anneleri' eylemlerini takip eden Birgün ve Mezopotamya Ajansı muhabirleri Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik gözaltına alındı.

 

 

Gazeteci Dayanışma Ağı'nın Twitter'dan duyurduğu bilgiye göre, Zeynep Kuray, Mısır Çarşısı'ndaki eylemi takip ederken, İrfan Tunççelik ise Bakırköy Cezaevi önündeki eylemi takip ederken gözaltına alındı.

Zeynep Kuray'ın en geç Pazartesi günü savcılığa çıkarılacağı belirtiliyor.

 

 

Gazeteci Dayanışma Ağı, gazeteci Canan Coşkun'un, 'ifade eksikliği' gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı duyurdu. Gazeteci Canan Coşkun'un GBT kontrolü sırasında gözaltına alındığu öğrenildi.

 

 

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gazeteci Canan Coşkun'un gözaltına alındığı Beyoğlu Balo Sokak'taki GBT noktasına gelerek bilgi aldı. 

Gazeteci Canan Coşkun'un önce hastaneye oradan da Beyoğlu karakoluna sevk edileceği ve bu geceyi karakolda geçireceği öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar