Akpınar ve Gezen'e destek: Yüzlerceyiz, hepimizi tutuklayın

Akpınar ve Gezen'e destek: Yüzlerceyiz, hepimizi tutuklayın
İki sanatçının gözaltına alınmasına başta Oyuncular Sendikası olmak üzere bir çok kesimden tepki yağdı.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına katılmış, burada yaptıkları konuşmadan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün hedef gösterilmişlerdi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından jet hızıyla iki sanatçı hakkında soruşturma açılmıştı.

Akpınar ve Gezen bu sabah saatlerinde polis tarafından evlerinden alınarak adliyeye götürülmüştü. Sanatçıların gözaltı haberi meslektaşları başta olmak üzere bir çok kesimin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada iki sanatçıya destek için açılan hashtag'ler TT listesine girdi. 

İşte o tweetlerden bazıları:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NE OLMUŞTU?

Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası programına konuk olan Akpınar, "Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir" ifadelerini kullanmıştı.  

MÜJDAT GEZEN DE ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ:

"Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete 'haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil."

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ

Tiyatrocu Metin Akpınar'ın kutuplaşmaya ilişkin sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yargıya çağrı gelmişti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Mali Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde" demişti.

YARGI 'GÖREVDE'

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla dün başlatıldığı ifade edilen soruşturmada "Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in iç savaş ve darbe çağrısında bulunmasına yönelik olduğu iddia edilen sözlerinin inceleneceği" öğrenilmişti. 

SABAH GÖZALTI

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, bugün sabah saatlerinde evlerine gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar