HDP'li Öztürk’ün tutuklu yargılanmasına 'Galatasaray Lisesi’nden tepki

HDP'li Öztürk’ün tutuklu yargılanmasına 'Galatasaray Lisesi’nden tepki
'Şimdi, işte aynı koridorları paylaştığımız, Öztürk arkadaşımız, kardeşimiz, ağabeyimiz, en temel anayasal hakkı olan ifade özgürlüğünü kullandığı için tutuklanarak cezaevinde bulunuyor.'

HDP Şişli Eş Başkanı Mutlu Öztürk’ün tutuklu olarak yargılanmasına tepki gösteren Galatasaray Lisesi’nden arkadaşları, "Yaşanan bu haksızlık karşısında sevgili kardeşimizin, ağabeyimizin, hocamızın yalnız olmadığını, bu hukuksuzluk son buluncaya kadar onun yanında olacağımızı kamuoyuna duyuyoruz" dedi. 

HDP Şişli Eş Başkanı Mutlu Öztürk'ün tutuklu olarak yargılanması Galatasaray Lisesi'nden arkadaşları tarafından protesto edildi. Arkadaşları, bir metin kaleme alarak Öztürk'ün durumuna dikkati çekti. 

    

Metinde şöyle denildi: 

"1980’li yıllar… 12 Eylül darbesinin Galatasaray Lisesi’nin de üzerinden geçmesine rağmen, kültür sanat kollarında yine de hummalı çalışmalar yapılıyor, her şeye rağmen birlikte üretiyoruz. Yakıt tasarrufu dolayısı ile tarihi mektep biraz serin olunca, avlusunda omuz omuza danslar ediyoruz. Yüzünden nedenini pek sorgulamadığımız gülümsemesi hiç eksilmeyen 116-117 döneminden Mutlu Öztürk ile bir yandan Folklor Kulübü’nde ‘Çepik’ oynuyoruz, bir yandan Anadolu kültürü üzerine güzel tartışmalar yapıyoruz. Daha sonra Lise’de yıllardır düzenlenen ilk Kültür Sanat Şenliği’nin temellerinde de yine Mutlu Öztürk’ün adını görüyoruz.
 
Mutlu Öztürk, Lise’den sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih Bölümü’nde okurken de asla danstan kopmadı ve Boğaziçi Folklor Kulübü’ndeki çalışmalarıyla dikkat çekti. Ardından bilgisini ve enerjisini öğretmenlik yaparak harcamaya karar verdi. Galatasaray Lisesi’nde, Terakki Vakfı Okulları’nda, Notre Dame de Sion’da binlerce çocuğa alışılmışın dışında tarih anlatımıyla ilham kaynağı oldu. İnsan hakları eğitimi, eleştirel düşünme, alternatif tarih öğretimi alanlarında ulusal ve uluslararası birçok projede eğitici eğitimcisi olarak yer aldı. "Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi"’nin koordinatörlüğünü yaptı.
 
Mutlu Öztürk, kendi alanındaki derinliği ve ustalığı, tartışmaktan ve sorgulamadan korkmayan entelektüel kimliği, kurduğu sıcak ve samimi ilişkisi sayesinde öğrencilerinin sevgili hocası; bitmez tükenmez enerjisi ve neşesi, incelikli zekâsı, iyiliği ve güzelliği ile GS liselilerinin arkadaşı ve kardeşidir. Öğrencilerinin yanı sıra, hem evini paylaştığı kedileri, hem de mahalle kedileri için de Mutlu, mutluluk kaynağı oldu…
 
Ve şimdi, işte aynı koridorları paylaştığımız, Mutlu Öztürk arkadaşımız, kardeşimiz, ağabeyimiz, en temel anayasal hakkı olan ifade özgürlüğünü kullandığı için tutuklanarak cezaevinde bulunuyor. HDP Şişli İlçe Eşbaşkanı olarak görev yapan Mutlu Öztürk, 13 Ekim’de Beşiktaş’ta düzenlenen 7. Kuruluş yıldönümü etkinliğinde parti binası önünde gözaltına alınmıştır ve tutuklu olarak yargılanmaktadır. Halen TBMM’de 62 milletvekili ile vatandaşları temsil eden bir partinin yıldönümü kutlaması için gittiği parti binasına girmesi engellenen, ardından gözaltına alınıp, sonrasında hızla tutuklanan Mutlu’nun tutuklanması, yaklaşık iki yüz elli yıl önce ilan edilen Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’ne, Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi’ne ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırıdır. İfade özgürlüğü en temel insan hakkıdır. Farklı siyasi partilere, derneklere katılma hakkı da bunun en doğal sonucudur.
 
Yaşanan bu haksızlık karşısında sevgili kardeşimizin, ağabeyimizin, hocamızın yalnız olmadığını, bu hukuksuzluk son buluncaya kadar onun yanında olacağımızı kamuoyuna hatırlatma gereği duyuyoruz.
 
Galatasaray Lisesi’nden arkadaşları."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar