İngiltere Putin'in aile üyelerine yaptırım kararı aldı

İngiltere Putin'in aile üyelerine yaptırım kararı aldı
İngiltere hükümeti, Putin'in yakın çevresine ve aile üyelerine yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon sebebiyle Rusya'ya uygulanan yaptırım kararları alınmaya devam ediyor. İngiltere hükümeti Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları sebebiyle yeni yaptırım kararları aldığını duyurdu. ALınan yeni yaptırım kararlarına göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski eşi ve kuzenleri de dâhil olmak üzere Putin’in finans ağını hedef aldığı belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü yaptırımlar, Putin’in yakın çevresindeki aile üyelerini ve finansörlerini izole ederken, Ukrayna’ya yönelik anlamsız işgalini sürdüren Putin üzerindeki baskıyı artırıyor" denildi.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre; İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss yaptığı açıklamada, "Putin’in lüks yaşamını destekleyen ve yakın çevresindeki gölgeli ağı ifşa ediyor ve hedefliyoruz. Ukrayna galip gelene kadar Putin’in saldırganlığına yardım ve yataklık eden herkese yaptırım uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yaptırım uygulananlar arasında Putin’in eski eşi Lyudmila Ocheretnaya, Putin’in kuzenleri Igor Putin, Roman Putin, Mihail Shelomov ve akrabası Mihail Putin’in yer aldığı belirtildi.

PUTİN İLE YAKIN İLİŞKİLİ ŞİRKETLERE DE YAPTIRIM UYGULANDI

Yaptırım uygulananlar arasında ayrıca Putin ile yakın bir ilişkisi olduğu iddia edilen ve özel Rus medya şirketi olan Ulusal Medya Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Alina Kabaeva ve büyükannesi Anna Zatseplina, Putin’in yakın arkadaşı Alexander Plekhov ve Mikhail Klishin, Vladimir Kolbin, Viktor Khmarin, Yuri Shamalov’un yer aldığı belirtildi.

İngiltere hükümeti, Rusya’ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde hakkında yaptırım kararı aldığı kişilere varlık dondurması ve seyahat yasağı uyguluyor.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılardan bu yana İngiltere’nin net küresel değeri toplamda 117 milyar sterlinin üzerinde olan Rus oligarkların hedef alındığını belirterek, binden fazla kişiye ve 100 kuruma yaptırım uygulandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar