Karamollaoğlu: Kayyım, milli iradeye ipotektir

Karamollaoğlu: Kayyım, milli iradeye ipotektir
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van'da HDP’li belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasının ‘milli iradeye ipotek koymak’ anlamına geldiğini söyleyen Karamollaoğlu, "İktidar hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır" dedi.

Karamollaoğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesajlar şöyle:

"Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle.

İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır.  Ülkemiz yıllarca antidemokratik uygulamaların zararını gördü. Bugün ortaya konulan bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir.

Şunu herkes bilmeli ki; millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz, ülkemizin huzuru ve daha müreffeh günler için seçimle gelenin seçimle gitmesi esas olmalıdır."

 

 

 

 (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar