Katledilen avukat Dilara Yıldız'ın annesi polisi suçladı: Çocuğumun ölümünü seyrettiler

Katledilen avukat Dilara Yıldız'ın annesi polisi suçladı: Çocuğumun ölümünü seyrettiler
Anne Yıldız, 'Oraya giden polis benim çocuğumun ölümünü seyretmeye gitmiş. Sizin de cebinizde silah var. Siz de ateş edin bir tane. Polis gidip ne yaptı orada?’ diye sordu.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- İstanbul Tuzla'da Oktay Dönmez adlı erkek tarafından katledilen avukat Dilara Yıldız'ın annesi polisi eleştirdi. "Sadece seyrettiler" diyen anne Yıldız, "Polis gitti orada korumadı çocuğumu. Oraya giden polis benim çocuğumun ölümünü seyretmeye gitmiş" dedi.

Dilara Yıldız için son yolculuğuna uğurlamak için İstanbul Barosu önünde tören düzenlendi. Anmada meslektaşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kadın, avukat Dilara Yıldız'ı karanfil, avukat cübbesi ve alkışlarla karşıladı. Kadın cinayetlerinin politik olduğu ve yasaların etkin uygulanmadığı vurgulanarak, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganı atıldı.

‘ZİHNİYETİ DEĞİŞMEDİKÇE KADIN CİNAYETLERİ NASIL DURDURULABİLİR'

Cenaze töreninde söz olan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, "Ülkeyi yönetenlerin zihniyeti değişmedikçe kadın cinayetleri nasıl durdurulabilir?" diye sorarak tüm bakanlıklara 'görevinizi yapın’ çağrısında bulundu. Moroğlu, kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu ve herkesin fark etmesi gerektiğini söyledi.

‘ABLAMIN HAKKINI KORUYAMADILAR’

Tören sonrası konuştuğumuz Dilara Yıldız'ın kardeşi Merve Yıldız, ablasının Oktay Dönmez'den defalarca şikayetçi olduğunu, koruma kararı aldırdığını söyleyerek, "Ama hakkını koruyamadılar. Onu koruyamadık" dedi.

Kardeş Merve Yıldız, olayın yaşandığı anlarda polisleri arayarak ablasının silah altında zorla tutulduğunu polislere söylediğini belirtti. Ancak polisleri gören katil Oktay Dönmez'in polislerin geldiğini anlayınca ablasının öldürüldüğünü vurguladı. Merve, polislerin olay yerine siren çalarak ve resmi kıyafetle gitmesinin Oktay Dönmez'in ablasını öldürülmesine neden olduğunu iddia etti.

'POLİS KORUMADI BENİM ÇOCUĞUMU'

Anma sonrası konuşan Dilara Yıldız'ın annesi ise şunları söyledi: "Polis gitti orada korumadı çocuğumu. Oraya giden polis benim çocuğumun ölümünü seyretmeye gitmiş. Sizin de cebinizde silah var. Siz de ateş edin bir tane. Yaralı kurtulurdu benim çocuğum. O kadar kurşun yemezdi. Ölene kadar, yerde de ateş etmiş benim çocuğuma. Polis ne yapmış? Polis gidip ne yaptı orada? Gitti seyretti. Kızım çırpındı orada. Öfkem çok büyük."

‘İFADELER KARAKOLDA ZAPTA GEÇMEDİ’

Dilara Yıldız'ın bir yakını ise, ihbar yapıldıktan sonra polislerin olayın gerçek olup olmadığını anlamak için olay esnasında hem avukat Dilara Yıldız'ı hem de sanık Oktay Dönmez'i iki üç kere aradığını, her seferinde teyit etmeye çalıştığını söyledi. Tanık bu ifadesinin karakolda zapta geçmediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar