Meclis'te yoğun gündem

Meclis'te yoğun gündem
İhracatçılara ilişkin düzenleme, avukatlık meslek kanunu ve iktidarın ‘dezenformasyonla mücadele’ teklifleri bu hafta TBMM'de görüşülecek.

Meclis'in gündeminde bu hafta önemli kanun teklifleri var. Genel Kurul'da ihracatçılara ilişkin düzenleme ve avukatlık meslek kanunu görüşülecek. AKP ve MHP’nin uzun süredir üzerinde hazırlığını yaptığı ‘dezenformasyonla mücadele’ teklifi de komisyonda görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu, bu hafta yoğun gündemle toplanacak. Genel Kurul'da ihracata ilişkin teklifin görüşmelerine devam edilecek. Düzenlemeyle serbest bölgelerde ihracata yönelik yatırım ve üretim teşvik edilecek. Hazineye ait serbest bölgelerde üstyapıların kullanılmasına kolaylık sağlanacak.

AVUKATLIK MESLEK KANUNU

Avukatlık meslek kanunu teklifi de Genel Kurul gündemine gelecek. Değişiklikle büyük illerde birden fazla büro kurulabilecek.

Birin üzerinde baronun bulunduğu şehirlerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu açılabilecek.

AKP VE MHP’NİN ‘DEZENFORMASYONLA MÜCADELE’ TEKLİFİ DE KOMİSYONA GELECEK

Komisyonlarda da yasama faaliyetleri hız kesmeyecek.

AKP ve MHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘dezenformasyonla mücadele’ teklifi bunlardan biri olacak.

Teklif ile ‘sosyal medyada yalan haberi yayarak kamu düzenini bozanlara’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Teklifte ayrıca, internet medyasıyla ilgili de düzenlemeler yer alıyor.

MÜSİLAJ TEKLİFİ

Marmara Denizi'ndeki müsilajı önlemek için hazırlanan teklif ise bayındırlık ve imar komisyonunda ele alınacak.

Düzenlemeyle Marmara havzasındaki illerde, ileri atık su arıtma tesisleri kurulması sağlanacak.

Öne Çıkanlar