Oktay: Türkiye güzel günlerden geçiyor, şahlanış dönemindeyiz

Oktay: Türkiye güzel günlerden geçiyor, şahlanış dönemindeyiz
'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle normal şartlarda yıllar sürebilecek bir olayı çok hızlı bir şekilde geride bıraktık.'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Birinci yıl çalışmalarını çok kapsamlı değerlendirdik. Şu andaki bizim gayretimiz bundan sonraki yıllarda da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçlü bir şekilde devam etmesi. Türkiye'nin önünü açmaya yönelik, sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etme aşamasındayız" ifadelerini kullandı. Oktay, "Türkiye güzel günlerden geçiyor. Yeni bir şahlanış dönemine geçildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP İzmir Milletvekil Binali Yıldırım bayram namazını Üsküdar’daki Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güzel günlerden geçtiğini ve yeni bir şahlanış dönemine geçildiğini savundu.

Oktay şöyle konuştu:

"Türkiye güzel günlerden geçiyor. Belki son bir yılda ekonomik anlamda ve sonrasında yaşadığımız döneme baktığımızda hepsinin geride bıraktığımızı görüyoruz. Enflasyonun ve faizlerin ciddi boyutta düştüğü ve düşmeye devam edeceği, özellikle ekonominin canlandığı, terörle mücadelede hem içerde hem de dışarıda son derece başarılı bir şekilde devam ettiği bir yıldayız. Böyle bir yılda bayram kutlamak hepimize mutluluk veriyor. Biz şunu söylüyoruz; Türkiye yeni bir şahlanış döneminin başında. Yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimiz ile birlikte gördük ki normal şartlarda belki yıllar sürebilecek bir olayı çok hızlı bir şekilde geride bıraktık. Önümüze umutla, ümitle ve güvenle önümüze bakıyoruz. Birinci yıl çalışmalarını çok kapsamlı değerlendirdik. Şu andaki bizim gayretimiz bundan sonraki yıllarda da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçlü bir şekilde devam etmesi. Türkiye'nin önünü açmaya yönelik, sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etme aşamasındayız."

Yavuz Sondaj Gemisi'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarının hatırlatılması üzerine ise Oktay, şunları söyledi:

"Doğu Akdeniz'deki olayı biliyorsunuz. Özellikle güney tarafın yasal olmayan yollarla hakimiyet alanı iddiasıyla yürüttüğü sondaj faaliyetlerine Türkiye'nin kendi kıta sahanlığı bölgesinde ve yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde yaptığımız çalışmalardır bunlar. Bu çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Şu an da zaten Fatih de Yavuz da Barbaros da bölgede. Oruç Reis de bölgeye geçiyor. Bu noktadaki kararlılığımız son derece kesin. Yunanistan'da yeni bir hükümet kuruldu. İlk arayan, tebrik eden Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Bir zeytin dalı uzatmaksa, zeytin dalını her zaman uzatıyoruz ama bu Kıbrıs Türkünün siyasi eşitliğine ve de kaynakların adil paylaşımına dayalı bir çözüm önerisi. Türkiye sürekli bunun arkasında olmuştur, bugünden sonra da bunun arkasında olacaktır. Kararlıdır Türkiye, hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türkünün haklarını korumakla ilgili sonuna kadar hiçbir tereddüt göstermeden kararlı şekilde ilerleyecektir. Hem sondaj faaliyetlerini devam ettirmekle ilgili hem de çözüm süreci boyutunda da Kıbrıs Türkünün eşit ve adil kaynakların paylaşımı noktasında kararlılığını sürdürecektir. Bununla ilgili ortak komite kurulması çerçevesinde teklifimiz hala masadadır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar