Patronlar Suriye'ye askeri harekata destek çıktı

Patronlar Suriye'ye askeri harekata destek çıktı
Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekatla ilgili TÜSİAD, TOBB, İTO, İSO, TESK gibi Türkiye'nin önde gelen iş dünyası örgütleri temsilcilerinden destek mesajları geldi.

ARTI GERÇEK - Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı askeri harekat hem Türkiye'de hem de dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Piyasalarda temkinli hareketlilik sürerken, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarının temsilcilerinden de 'Barış Pınarı Harekatı'n destek mesajları geldi.

TÜSİAD'DAN 'KAHRAMAN ORDU' VURGUSU

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı’nın sınırlarımızda güvenlik ve huzuru kalıcı olarak sağlamasını dileriz. Kahraman ordumuzun görevini başarı ile tamamlamasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TOBB'DAN DA HAREKATA DESTEK GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yine Twitter hesabından, "Şanlı ordumuzu koru ve muzaffer eyle Ya Rabbi. Ülkemizin dirliğine, birliğine göz dikenlere fırsat verme. Kalbimiz ve duamız Mehmetçiklerimizle. Sefer bizden, zafer Allah'tan" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yine Twitter'dan Ankara'daki TOBB İkiz Kuleleri'nin Türkiye bayrağı şeklinde ışıklandırılmış halinin fotoğrafını paylaştı.

İTO'DAN 420 BİN ÜYE ADINA AÇIKLAMA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç ise, "İTO’nun temsil ettiği 420 bin üyemiz adına söylemek isterim ki, iş dünyamız tüm gücüyle devletimizin ve ordumuzun yanındadır, arkasındadır. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın şahsında kahraman ordumuza, jandarma ve polis teşkilatımıza muvaffakiyetler diliyorum. Cenab-ı Hakk, yâr ve yardımcıları olsun" açıklaması yaptı.

BİR DESTEK DE SANAYİCİLERDEN GELDİ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da, yine Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "TSK'nın Suriye'nin Kuzeyi'nde Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı başlattığı "Barış Pınarı Harekatı"nın başarıya ulaşmasını diliyorum. Millet olarak bütün kalbimizle askerlerimizi destekliyoruz. Dualarımız, onlarla birlikte" dedi.

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de, Toprağımızda gözü olanlara da en iyi dersi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vermekte geç kalmaz. Allah bu harekatta görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiklerimizin yanındayız" açıklamasında bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar