Rus basını 'çekiliyor' demişti, QSD komutanı Halef konuştu

Rus basını 'çekiliyor' demişti, QSD komutanı Halef konuştu
"Ne Ruslar ne de Suriye rejim güçlerinin çekilmesi söz konusu değil. Çekilmeyle ilgili tüm haberler gerçeği yansıtmıyor.

Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) bağlı Gre Spi Askeri Konseyi Komutanı Riyad Halef, Rusya ve Suriye'nin Ayn İsa kasabasından çekildiği yönündeki haberleri yalanladı. Halef, "Çekilmeyle ilgili tüm haberler gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

Rûdaw’a konuşan Gre Spi Askeri Konseyi Komutanı Riyad Halef, "Rus kuvvetlerinin Ayn İsa'dan çekildiğine ilişkin bilgiler yanlış. Ne Ruslar ve ne de Suriye rejimi güçlerinin çekilmesi söz konusu değil. Öte yandan biz de her türlü olasılığa hazırız" diye konuştu.

Halef, "Suriye hükümet güçleri mevzilerinde, Rus güçleri de Ayn asa ve Tel-Samin'deki üslerinde" diye ekledi.

Konuya ilişkin ne Rus yetkililerden ne de Şam’dan henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Rus Avia.pro haber ajansı, daha önce Türkiye destekli silahlı grupların bölgeye girmesini önlemek için Ayn İsa’da korulan üç Rus askeri üssünün boşaltıldığını yazdı.

Suriye muhalefetine bağlı medya kuruluşlarına dayandırılan haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) yoğun topçu ateşinin ardından Suriye ordusunun geri çekildiğini, ardından Rus kuvvetlerinin de üslerinden helikopter koruması altında çekildiği bilgisine yer verildi.

Haberde ayrıca, geri çekilen güçlerin Rakka'nın kuzeyindeki Til Semin köyü bölgesine konuşlandırıldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar