Sağlıkçılar, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi: Gitmiyoruz, direniyoruz

Sağlıkçılar, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi: Gitmiyoruz, direniyoruz
Doktorlar, Erdoğan’ın 'Gidiyorlarsa gitsinler' açıklamasına ilişkin, ‘ Gitmeyeceğiz, direneceğiz, emeğimizin, eğitimimizin karşılığını alana kadar mücadele edeceğiz’ diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlara ilişkin "Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla beraber bu yola devam ederiz" açıklamalarına tepkiler sürüyor. Erdoğan’ın dediği gibi yeni mezunların hasta bakmasının mümkün olmadığını söyleyen Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, "Tıp böyle bir şey değil. Asistanların hasta bakmak dahil yetkisi yoktur. Ameliyat yapamazlar. Ayrıca bu ülkeden en fazla gitmek isteyen gençlerdir" ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEDEN EN FAZLA GİTMEK İSTEYEN GENÇLER’

Cumhuriyet’te yer alan haberde Ökten, iktidarın doktorlara yönelik vaatlerini anımsatarak "Bize şiddet konusunda, özlük hakları konusunda iyileştirmeler yapılacağının sözü veriliyordu. Demek ki hiçbiri doğru değilmiş. Bizi alkışlayanlar şimdi bizi rencide edici açıklama yapıyorlar" dedi.  Erdoğan’ın dediği gibi yeni mezunların hasta bakmasının mümkün olmadığını söyleyen Ökten, "Tıp böyle bir şey değil. Asistanların hasta bakmak dahil yetkisi yoktur. Ameliyat yapamazlar. Ayrıca bu ülkeden en fazla gitmek isteyen gençlerdir. Cumhurbaşkanı onu bile anlayamamış" vurgusu yaptı.

‘UTANÇ VERİCİ’

Erdoğan’ın sorunu sadece maaşa indirgemesine de tepki gösteren Ökten, "Artan şiddet en büyük sorunlarımızdan biri. Covid-19 meslek hastalığı sayılmıyor, beş dakikada bir randevu veriliyor. Bakanlık 65-72 yaş arası hekimleri göreve çağırıyor. Bu utanç verici" dedi.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur da Erdoğan’ın sözlerine "Çalışarak üniversiteyi en yüksek puanlarla kazanan,10 senelik tıp fakültesi ve uzmanlık eğitimini bitirip insanüstü gayretle hayat kurtaran bu ülkenin en değerli yetişmiş insan gücünü bu derece değersizleştirmek kabul edilir değildir. Gitmeyeceğiz, direneceğiz, emeğimizin, eğitimimizin karşılığını alana kadar mücadele edeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar