Selçuk Özdağ'dan savcıya tepki: Yeniden hukuk fakültesine kayıt olsun

Selçuk Özdağ'dan savcıya tepki: Yeniden hukuk fakültesine kayıt olsun
Gelecek Partili Özdağ soruşturmanın açılmasının ardından yüzlerce avukatın kendisini arayarak destekte bulunduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Anayasa'yı çiğneyemeyiz" sözlerine soruşturma başlatan savcıya tepki göstererek "Yeniden hukuk fakültesine kayıt olsun" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında başlattığı re’sen soruşturmaya tepki gösterdi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan'a açıklama yapan Özdağ, YSK’ya ilişkin açıklamalarında suç unsuru olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik, "Birileri sokaklara çıkarsa önümüze katarız, gidecekleri yere kadar kovalarız" sözlerine soruşturma açılmadığını, kendisine ise "Anayasayı çiğnemeyiz" sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını belirten Özdağ, "Savcı yeniden hukuk fakültesine kayıt olsun" dedi.

‘ANAYASA’YI ÇİĞNETMEYİZ’ DEDİĞİM İÇİN SORUŞTURMA AÇILMAMASI GEREKİYOR’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerin, "Sayın Cumhurbaşkanı zamanında yapılacak bir seçimde 3’üncü kez aday olabilir mi" diye sorduklarını, kendisinin ise, "Anayasa’nın 101’inci maddesi açık ve sarih. Bir hukuk fakültesi mezunu arkadaş bile okuduğunda anlar ki cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olamaz. Ama bir erken seçim olursa, erken seçim kararı alırlarsa olabilir. ‘YSK girebilir derse’ anayasayı çiğnetmeyiz. Anayasayı çiğneyenleri afişe ederiz. Hukuk çerçevesinde afişe ederiz. Bu siyaseten kullanılan bir laf. Sokağa çıkamazlar, mahcup olurlar" ifadeleriyle yanıt verdiğini belirten Özdağ, soruşturmaya şu sözlerle tepki gösterdi:

"Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen soruşturma açması 21. Yüzyılda Türkiye’nin hukukta geldiği yer açısından garabet. Sayın Erdoğan zamanında bir şiir okudu diyerek nasıl ki o gün kendisi hakkında açılan soruşturma doğru değilse, bugün de ‘Anayasa’yı çiğnetmeyiz’ dediğimiz için soruşturma açılmaması gerekiyor. Ki onun sözleri yoruma açıktı. Benimki değil. ‘Anayasayı çiğnetmeyiz’ diyorum. Kimse anayasayı Türkiye’de çiğneyemez, delemez, Anayasa’ya rağmen bir iş yapamaz. Anayasalar bir milletin tapusudur, sözleşmesidir. Milletin sözleşmesidir. "

‘ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMAYA ÇALIŞMIŞ’

Geçtiğimiz yıl evinin çıkışında saldırıya uğradığını ve susturulmaya çalışıldığını belirten Gelecek Partili Özdağ, "Daha önce bize havuç taktim etmek istediler olmadı. Bunun üzerine çetelerle sopa sundular, öldürmek istediler. Şimdi de baktılar ki konuşuyoruz, yazıyoruz, televizyonlardayız, gazetelerdeyiz, meydanlardayız susturmak istiyorlar. Susmayacağız. Hukuk çerçevesinde meşru zeminde konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

Siyasetçi olduğunu, "iki silahının" kelimeleri ve sözleri olduğunu belirten Özdağ, "Başka bir şey yok ki. Burada kimseye hakaret ve tehdit yok. İhtimal karşısında biz bunu yaparız derken de yine tehdit yok. Sayın Başsavcılık durumdan vazife çıkarmış, öküz altında buzağı aramaya çalışmış. Bunlar doğru şeyler değil. Susmayacağız" diye konuştu.

‘SAVCI YENİDEN HUKUK FAKÜLTESİNE KAYIT OLSUN’

Soruşturmanın başlamasının ardından yüzlerce avukatın arayarak soruşturma için hukuki destek sağlamak istediğini belirten Özdağ, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Siyaseten Türkiye’de doğruları söylemeye devam edeceğiz. Hem de hukuken Türkiye’yi hukuk devleti yapmak için mücadele vereceğiz. Yargı bağımsız ve objektif olmalı. Yargı kimsenin arka bahçesi olmamalı. Yargı siyasetin emrinde olmamalı. Herkese eşit mesafede yakın olmalı, eşit mesafede dokunmalı. Güçlülerin yırtıp geçtiği, zayıfların takıldığı balık ağları olmamalı. Sayın Erdoğan geçenlerde, ‘Birileri sokaklara çıkarsa önümüze katarız, gidecekleri yere kadar kovalarız’ derken halkı kin ve nefrete tahrik etmemiş oluyor. Ben orada bir ihtimalden bahsedince ‘Halkı kin ve nefretten, tehditten’ bahsediliyor. Sayın savcı yeniden hukuk fakültesine kayıt olsun."

Öne Çıkanlar