Suudi yetkili: Kaşıkçı'nın cesedi halıya sarıldı

Suudi yetkili: Kaşıkçı'nın cesedi halıya sarıldı
Suudi yetkili Cemal Kaşıkçı cinayetinin 'müzakere ekibinin bir hatası sonucu' gerçekleştiğini söyledi.

2 Ekim'de girdiği Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili açıklama yapan Suudi bir yetkili "Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine sebep oldu" dedi. İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan yetkili Cemal Kaşıkçı cinayetinin "müzakere ekibinin bir hatası sonucu" gerçekleştiğini söyledi. İsmini vermeyen Suudi yetkili "Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine sebep oldu" ifadelerini kullandı. Suudi yetkili, Kaşıkçı’nın cesedinin bir halıya sarılarak konsolosluk binasından bir araçla çıkarıldığını söyledi. Yetkiliye göre, ceset, İstanbul’daki bir yerel işbirlikçinin yardımıyla elden çıkarıldı.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi konusunda yeni bir iddiayı dolaşıma soktu. Reuters’a isim vermeden konuşan üst düzey bir Suudi hükümeti yetkilisi, Kaşıkçı’nın yanlışlıkla öldürüldüğünü, cesedin binadan halıya sarılarak çıkarıldığını öne sürdü.

Yetkili, Suudi Krallığı’nın muhalifleri müzakere ile, barışçıl yollardan ülkeye getirme yönünde bir talimatı olduğunu ve 15 kişilik ekibin de bu nedenle İstanbul’a geldiğini söyledi. Buna göre, Kaşıkçı binaya girdiğinde ekip onu ülkeye dönmeye ikna etmeye çalıştı. Ancak Kaşıkçı bağırmaya başladı, dışarıda kendisini bekleyen ve bir saat içinde çıkmazsa yetkililere haber verecek olan birisi olduğunu söyledi. Kaşıkçı’nın bağırmaması için ağzı kapatıldı ancak 60 yaşındaki gazeteci boğularak öldü.

‘HALIYA SARILDI'

Suudi yetkili, Kaşıkçı’nın cesedinin bir halıya sarılarak konsolosluk binasından bir araçla çıkarıldığını söyledi. Yetkiliye göre, ceset, İstanbul’daki bir yerel işbirlikçinin yardımıyla elden çıkarıldı.

‘KAŞIKÇI KILIĞINA GİREN KİŞİ BİNADAN ÇIKTI’

Yetkilinin bir diğer iddiası da, Suudi konsolosluğundan bir yetkilinin Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip gözlüklerini ve Apple saatini taktığı, bu şekilde gazeteciyi konsolosluktan çıkmış gibi gösterip kıyafetleri Sultanahmet’te çöpe attığı yönünde. Buna göre, konsolosluktaki ekip bu durumu kanıt göstererek Riyad’a Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığı yönünde bir yanlış bir rapor yazdı. Ancak Suudi yetkililer bu anın görüntüsünü bile dünyayla paylaşmamıştı

BOĞULARAK MI ÖLDÜRÜLDÜ? 

2 Ekim'de Suudi Arabistan Konsolosluğu'na giren ve Riyad yönetimi tarafından 'kavgada öldüğü' açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kafakola alınarak nefessiz bırakılması sonucu ya da boğularak öldürüldüğü iddia edilmişti. Açıklama, CNN International'dan Clarissa Ward'a konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Suudi yetkiliden gelmişti.

Şu ana kadar Suudi gazetecinin nasıl öldürüldüğüyle ilgili bir kanıt kamuoyuna yansımış değil. Yetkililer, daha önce Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığını tahmin ettiklerini söylemişti.

İLGİLİ HABER: REUTERS: POLİS KAŞIKÇI'NIN CESEDİNE NE OLDUĞUNU BULMAYA YAKIN

Cuma gecesi açıklama yapan Suudi Arabistan yönetimi, Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir arbedede öldürüldüğünü itiraf etmişti. Resmi açıklamada yaşanan fiziksel temas 'yumruk yumruğa kavga' ifadeleriyle kelimelendirilmişti.

Yetkililer, Suudi savcının olayla ilgili soruşturma başlattığını ve 18 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar