Türkiye'nin saldırıdan sorumlu tuttuğu QSD'den cevap: Biz yapmadık, aynı taktiği Afrin'de de görmüştük

Türkiye'nin saldırıdan sorumlu tuttuğu QSD'den cevap: Biz yapmadık, aynı taktiği Afrin'de de görmüştük
Tel Abyad'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı değerlendiren QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali, 'kenti boşaltma taktiği' dedi ve Türkiye’yi suçladı.

Türkiye’nin düzenlenen askeri operasyonla kontrolü altına aldığı Kuzey Suriye kentlerinden Tel Abyad’da bugün bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Urfa’nın Akçakale ilçesinin hemen karşısında yer alan kentte yaşanan patlamada 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. Yaralananlar ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı Kürt güçlerini sorumlu tuttu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarda saldırı konusunda adres olarak Kürt güçlerini gösterdi.

Çavuşoğlu, "Tel Abyad’da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun. Bu hain saldırı, Barış Pınarı Harekatı’nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir" dedi.
 
QSD’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye’nin saldırıdan sorumlu tuttuğu Demokratik Suriye Güçleri'nden (QSD) saldırıyla ilgili açıklama geldi. QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından yaptığı açıklamada daha önce Afrin’de benzerlerinin yaşandığını söylediği saldırı konusunda Türkiye’yi suçladı. Bali, bombalı saldırının Türkiye’nin bölgeyi bütünüyle boşaltıp, Suriyeli  sığınmacıları yerleştirmeyi meşrulaştırmak için başvurduğu bir "taktik" olduğunu söyledi.
 
QSD Basın Sözcüsü şu paylaşımlarda bulundu: "Türkiye ve kontrolündeki güçler, arazinin gerçek sahiplerini yerinden etmek ve Türkiye'deki Suriyeli mültecileri buraya yerleştirmek için şimdi de sivilleri hedef alan patlamalarla Til Abyad'da kaos yaratıyor. Türkiye, kontrol ettiği bölgedeki sivil kayıplardan sorumludur. Bu, Türkiye'nin işgal altındaki Efrin'de de başvurduğu şehrin Kürt nüfusunu ortadan kaldırmak için kullandığı taktiktir. Siviller bunun farkında olmalı ve hiç kimse Kuzey Suriye’de Türkiye'nin işgal ettiği bölgelerdeki evlerini terk etmemelidir." (Mezopotamya Ajansı)

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar