Vicdani retçi Burak Özgüner yaşamını yitirdi

Vicdani retçi Burak Özgüner yaşamını yitirdi
Özgüner, hayvan hakları için verdiği mücadeleyle tanınıyordu.

Fırat YEŞİLÇINAR


ARTI GERÇEK-Vicdani retçi ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi  Koordinatörü Burak Özgüner bu sabah İstanbul’daki evinde ölü bulundu. Hayatını kaybeden Özgüner'in cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Artı Gerçek'e konuşan ailesi ve arkadaşları Özgüner'in kalp krizi geçirmiş olabileceğini söyledi.

ÖNCEKİ GÜN DAVASI GÖRÜLMÜŞTÜ

Özgüner hakkında vicdani ret açıkladığı için dava açılmıştı. Önceki gün Konya Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıkan Özgüner, hesaplarının bloke edildiğini, vicdani reddini açıkladıktan sonra birçok baskıyla karşılaştığını söylemişti.

Özgüner, "Bu davadan beraat kararı alsam bile tekrar ve tekrar yargılanma ve cezalandırılma tehdidi altındayım" demişti.

HAVYAN HAKLARI SAVUNUCUSU

Aynı zamanda bir hayvan hakları savunucusu olan Burak Özgüner, hayvana şiddete karşı yasa çıkartılması için mücadele ediyordu. Özgüner, 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde TSK tarafından katledilen katırlar için verdiği mücadeleyle de biliniyor. 2015’te vicdani reddini açıklaması üzerine askerlik şubesi, Özgüner hakkında soruşturma başlatarak dosyayı savcılığa göndermişti. Savcılığın Özgüner hakkında iddianame hazırlamasının ardından Konya Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Öne Çıkanlar