44 yıl sonra CHP'ye geçen Taşova Belediyesi: 'Yatırım yok, 32 milyon TL borç var'

Amasya'nın Taşova ilçesinde seçimi 44 yıl aradan sonra CHP kazandı. Artı Gerçek'e konuşan Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp "Herhangi bir yatırım yapılmamış ama 32 milyon 715 bin TL borç bırakıldı. Belediyeye aşırı sayıda personel alınmış" dedi.

Mehmet MENEKŞE


AMASYA - Amasya'nın Taşova ilçesinde 44 yıl sonra seçimi CHP kazandı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin adayı Ömer Özalp yüzde 45.86, AKP'nin adayı Bayram Öztürk 34.87 ve MHP'nin adayı Sinan Yılmaz yüzde 16 oy aldı.

Görevi devralan CHP'li Başkan Özalp, belediyenin 32 milyon 715 bin 775 TL borcu olduğunu açıkladı. Buna göre, belediyenin SGK'ye 13 milyon 152 bin TL, İller Bankası'na 9 milyon 181 bin 205 TL, esnafa 7 milyon 97 bin TL, şirketlere 2 milyon 316 bin 474 TL borcu var. Belediyenin 318 bin TL de vergi borcu bulunuyor.

'İLÇEYE YATIRIM YAPILMAMIŞ'

Artı Gerçek’e konuşan Taşova Belediye Başkanı CHP'li Ömer Özalp "Taşova 11 bin nüfuslu bir ilçemiz. 10 yıldır AKP iktidarında ilçeye belediye kaynaklarıyla herhangi bir yatırım yapılmamış ama 32 milyon 715 bin TL borç bırakıldı. İller Bankası'ndan bir kredi çekilmiş. Esnafa yüklü miktarda bir borç var" dedi.

'ÇOK SAYIDA İHTİYAÇ FAZLASI PERSONEL VAR'

Belediyede ihtiyacından çok fazla personel alındığını belirten Özalp, "Belediyeye aşırı düzeyde personel alınmış. Adeta gırtlağa kadar doldurmuşlar. Çok sayıda ihtiyaç fazlası personel var" diye konuştu.

'İSTİHDAM YARATACAĞIZ'

Taşova'da istihdamı artırmak için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Özalp, "Organize sanayi bölgesi olmayacaksa bile kamuya ait yatırımcıya açabileceğimiz ne kadar yer varsa biz onları küçük işletmeler halinde açmayı, ilçede iş alanları yaratmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

'EN UFAK YAĞMURDA İLÇE GÖLE DÖNÜYOR'

Taşova'da ciddi bir alt yapı sorunu bulunduğunu dile getiren Özalp, "Altyapı sisteminin kökten yenilenmesi gerekiyor. Yağmur suyu irsaliye hattı yok. En ufak yağmurda ilçe göle dönüyor. Yetkili arkadaşlar Taşova’nın içme suyu borularının asbestli olduğunu söylüyor, bunların değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

'AB FONU İLE PROJELER YAPACAĞIZ'

"10 yıldır belediyeciliği çöpü almak, suyu akıtmak, sokakları süpürmekten ibaret saymışlar" diyen Özalp, şunları söyledi:
"Genel merkezimiz bizden ilçede cumhurbaşkanlığında onay bekleyen projeler ile ilgili rapor istedi. Onay bekleyen bir tane proje dahi yok. Proje ekibi kuruyorum, projeler yapacağız. AB fonundan yararlanacağız, ilçeye GES kuracağız. İlçenin gelirlerini artırıp, altyapı sorununu çözüp, istihdamı artırmaya yönelik planlarımız var."

Öne Çıkanlar