DEM Partili Oduncu'dan Batman'da parti binasına baskına tepki: AKP'nin gözdağı verme, kayyım tehdidi oluşturma çabası

DEM Partili Oduncu'dan Batman'da parti binasına baskına tepki: AKP'nin gözdağı verme, kayyım tehdidi oluşturma çabası
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, partisinin Batman İl Örgütü binasına yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Oduncu, "AKP’nin kaybettiği yerlerle ilgili gözdağı verme, kayyım tehdidini oluşturma çalışması" dedi.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü binasına dün polis tarafından baskın düzenlendi. Üç saat süren aramada polisler İpek Er, Deniz Poyraz ve katledilen diğer kadınların fotoğraflarını yerlere attı. Bilgisayarlar ve bazı dokümanlara el konuldu.

'HERHANGİ BİR ARAMA KARARI YOK'

Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, "Parti binamızı bastıkları zaman ellerinde herhangi bir arama kararı yok. Gelen polisler, 'ihbar üzerine' demişler. Bir oda arandıktan sonra arkadaşlarımızın müdahalesiyle arama durdurulmuş ve arama kararı getirildiğinde diğer odalar aranmış. Polisler yasal olan dergi ve kitaplar ile partinin bilgisayarlarını götürmüş. Bunlarla ilgili inceleme yapacaklarını söylemişler. Tamamen keyfi bir uygulama yapılmış" dedi.

'BASKI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

AKP'nin kaybetmeyi hazmedemediğini söyleyen Oduncu, "Seçim sonrası AKP’nin kaybettiği yerlerle ilgili gözdağı verme, kayyım tehdidini oluşturma amacıyla herhangi bir şeyi arama çalışması olarak düşünebiliriz. Açıkçası AKP’nin kaybetme psikolojisinin verdiği bir yaklaşım diyebiliriz. Batman’da ezici bir çoğunlukla seçimi kazandık. Bunun sonucunda da partimize bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’yi kapatma çağrılarıyla belediyelerimize kayyım, partimizi kapatmaya yönelik algı yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

'KAYYIMA KARŞI HALK SÖZÜNÜ SÖYLEYECEKTİR’

AKP tarafından daha önce belediyelere hukuka ve anayasaya aykırı bir şekilde kayyım atandığını hatırlatan Oduncu, şunları söyledi:

"Gelinen son noktada AKP’nin anayasayı, hukuku, halk iradesini tanımayan tutumuna halk tarafından bir cevap verildi. AKP bu kaybının verdiği psikolojiyle baskı yaratmaya çalışıyor. Ama biz Van’da gördüğümüz üzere 14’te 14 yapınca halk kendi iradesine sahip çıkıyor. Ortada hiçbir sorun yokken seçilmiş belediye eş başkanlarımızla ilgili herhangi hukuki yasal dayanak yokken halk bunu kabul etmeyecektir. Yarın öbür gün belediyelerimize yönelik böyle bir yaklaşım olursa halk gerçekten bu noktada sözünü söyleyecektir."

Öne Çıkanlar