İmamoğlu'ndan seçim çalışması yapan bakanlara: Topunuz gelin

İmamoğlu'ndan seçim çalışması yapan bakanlara: Topunuz gelin
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP lehine seçim kampanyası yapan bakanlara "Topunuz gelin ne olacak!" dedi. İmamoğlu, kendisine deprem nedeniyle yüklenmeye çalışan AKP'li rakibi Murat Kurum'a da "Beni kötüleyerek kendini kötülüyor acemi aday" yanıtını verdi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri için AKP adına kampanya yapan bakanları eleştirerek "Demokrasiye bak, gitti! 17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak! Dükkan gezerek oy istiyorsun. Yazık, üzülüyorum" dedi. İmamoğlu, kendisine "İstanbul depreme hazır değil?" diye yüklenen AKP İstanbul adayı Murat Kurum'a da "Siz 99 depreminden bu yana 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz, bunun 17 senesinde iktidarsınız" yanıtını verdi.

Cendere Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap Gezisi'nde basın mensuplarına konuşan İmamoğlu, 31 Mart seçimleri hakkında "Mesele bir belediye başkanlığı seçimini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi... Tarihe gömülürse demokrasi canlanacak, tarihe gömülürse bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak. Tarihe gömülürse hukuk ve adalet kendine gelecek" diye konuştu.

'YOKSA KOLTUĞUNDAN OLACAK, AF İSTEYECEK'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın AKP'nin seçim çalışmalarına katılması sorulduğunda ise şu tepkiyi gösterdi:

"Eskiden Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olsun diye istifa ettirilir, bürokrasiden insanlar atanırdı ki hak, hukuk çiğnenmesin. Nereden nereye... Demokrasiye bak, gitti! 17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak! Dükkan gezerek oy istiyorsun. Yazık, üzülüyorum. Zor durumda, Allah yardımcısı olsun. Talimat gelmiş ne yapsın, yoksa koltuğundan olacak. Af isteyecek. Üzülüyorum."

'BENİ KÖTÜLEYEREK KENDİNİ KÖTÜLÜYOR ACEMİ ADAY'

Kurum'un "İstanbul depreme hazır değil?" yorumlarına ilişkin de "Sanki Ekrem'in elinde sihirli değnek var. Siz 99 depreminden bu yana 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz, bunun 17 senesinde iktidarsınız, Türkiye'yi yönetiyorsunuz, hiçbir şey yapmadınız. Beni kötüleyerek kendini kötülüyor acemi aday. Onun için birlikte düzeltelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİZ BİR PARTİ BELEDİYESİ DEĞİLİZ'

Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, "Temel amacımız Türkiye'de siyasetçi olmanın, kamu yöneticisi olmanın, seçilmiş ya da atanmış kim olursa olsun, millete ait olmanın, milletin parasıyla iş yapıyor olmanın hassasiyetiyle yürünmesi. Yoksa biz ne bir parti devletiyiz ne de bir parti belediyesiyiz..." ifadelerini kullandı.

"Seçimi kazanmanız durumunda bu Türkiye'ye nasıl bir mesaj olacak?" sorusuna ise İmamoğlu, "Gayet güzel bir mesaj olacak. İçi demokrasi dolu, milletin dediği olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar