MHP'liler Sinan Ateş haberlerine tepkili: 'Boyun eğersek, gök girsin kızıl çıksın'

MHP'liler Sinan Ateş haberlerine tepkili: 'Boyun eğersek, gök girsin kızıl çıksın'
MHP'li Yalçın ve Yönter, Sinan Ateş cinayetinde, tetikçi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan iki aracın Ülkü Ocakları'yla bağlantısı ortaya koyan haberlere böyle tepki gösterdi: "Şayet boyun eğersek hem vallahi hem billahi gök girsin kızıl çıksın."

Artı Gerçek - Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı'yı suikastin ardından kaçıran 06 AT 5021 plakalı aracın tespit edilmesi ve bu aracın daha önce Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanılması ve ikinci bir aracın daha ortaya çıkması gündemdeki yerini koruyor.

Dün (9 Mayıs Perşembe günü) kamuoyunu da meşgul eden, PTS kayıtlarına takılan 'çakarlı' araçla ilgili haberlerin yansıması sonrası ülkücü camiadan isimler sosyal medyadan 'tepki' paylaşımlarında bulundu.

Sinan Ateş cinayetindeki Ülkü Ocakları ve MHP bağlantısına ilişkin haberlere tepki gösterenlerin başında da Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) genel başkan yardımcıları geldi.

'BOZKURT GÖRÜNCE KUDURUYORLAR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Kökü mazide olan mukaddes bir davanın neferlerini Cumhuriyet Türkiye’sine armağan eden Ülkü Ocakları, hâlen yeni idealist kuşaklar yetiştirmeye devam eden güzide bir müessesedir” ifadelerini kullandı.

'HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN'

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de şu ifadeleri kullandı:

“Ocağımıza saldırıyorlar, çünkü Bozkurt görünce kuduruyorlar… Davamıza sataşıyorlar, çünkü hilalin haşmetini gördüler mi korkuya kapılıyorlar… Dava arkadaşlarımıza musallat oluyorlar, çünkü alemdar ve dilaver bir iradeden ödleri patlıyor… Aksi olsa şaşardım!

Türk düşmanları boş durmuyor… Bekliyorlar ki, geri adım atalım, istiyorlar ki, taviz verelim… İçimize ve dışımıza yuva yapan çakallara karşı Elif gibi dimdik duracağız… Şayet boyun eğersek hem vallahi hem billahi gök girsin kızıl çıksın… Allah bes baki heves… Cumamız mübarek olsun…”

İKİNCİ BİR ARAÇ DA ORTAYA ÇIKTI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede plakası dahi verilmeden “Audi marka” olarak bahsedilen ve tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan İstanbul’a kaçırıldığı aracın görüntüsü ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüntülerde aracı mevcut Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın kullandığı görülmüştü.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, konu hakkında yeni bir iddiayı gündeme getirmişti. Saymaz suikasttan sonra tetikçinin kaçırılmasında kullanılan bir değil, iki araç olduğunu yazmıştı. 06 DB 7018 plakalı olan ikinci araç ile ilgili fotoğraf paylaşan Saymaz, aracın Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin önünde park edilmiş ve kullanımda olduğunu ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar