Özer Sencar: Erdoğan, hiçbir şekilde İmamoğlu ile yarışa girmeyecektir

Özer Sencar: Erdoğan, hiçbir şekilde İmamoğlu ile yarışa girmeyecektir
Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, "Erdoğan'ın karşısına çıkmak istemeyeceği bir numaralı aday Ekrem İmamoğlu'dur" dedi. Sencar, Erdoğan'ın karşılığını almadan Özgür Özel'in taleplerine 'evet' demeyeceğini söyledi.

Artı Gerçek - VIA Gündem’de Alin Ozinian’ın konuğu olan Metropoll Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar, yerel seçimler sonrası gelişmeleri ve "Özel ve Erdoğan Görüşmesini" ve olası sonuçlarını yorumladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Saray'dan yenilmiş olarak ayrılmak istemediğini ve yeniden seçime girmesini sağlayacak düzenlemenin peşinde olduğunu söyleyen Sencar, "Erdoğan'ın karşısına çıkmak istemeyeceği bir numaralı aday Ekrem İmamoğlu'dur. Hiçbir şekilde onunla bir yarışa girmeyecektir" dedi.

Erdoğan'ın şimdiye kadar böyle bir yenilgi yaşamadığına dikkat çeken Sencar, şunları söyledi:

"Erdoğan'ın şu anda zihninde 'ben bu girdaptan bu zor durumdan nasıl çıkarım' konusu sürekli dolaşıyor olabilir.

Erdoğan kanaatimce 'artık bu iş bitti, ben gidiyorum' falan demeyecek. 'Ben önümüzdeki beş yılı nasıl tekrar cumhurbaşkanı olarak kazanabilirim? Ne yapmalıyım da bu beş yılı tekrar almalıyım?' konusunda yollar aradığını düşünüyorum. Çünkü Erdoğan için sarayı terk etmek o kadar kolay değil. Hiçbir lider de istemez mağlup bir şekilde cumhurbaşkanlığını terk etmeyi. Dolayısıyla Erdoğan için bir diğer önemli konu bu mağlubiyetin gündemde konuşulur olmaktan çıkarılmasıdır, gündemi başka şeylerle meşgul etmektir. "

Erdoğan'ın amacının anayasada yapılacak bir değişiklikle kendisinin tekrar seçilebileceği bir mekanizmanın oluşturulması olduğunu savunan Sencar, CHP lideri Özgür Özel'in gündeme getirdiği talepler konusunda, "Erdoğan bir karşılığı olmadan Özgür Özer istediği için yapmaz. Siyasette böyle bir şey yoktur" dedi.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Öne Çıkanlar