Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşmesine ilişkin açıklama: Çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşmesine ilişkin açıklama: Çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz
Özgür Özel, Erdoğan'la görüşmesi hakkında, "Çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz" dedi. Yeni anayasa tartışması hakkında da konuşan Özel, "Bugün vatandaşın gündeminde yeni anayasa değil açlık var, yoksulluk var, geçim var" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs Perşembe günü yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya'ya konuşan Özgür Özel, 'yeni anayasa' tartışmalarına ilişkin, "Önce mevcut Anayasa'ya uyulması lazım. Önce Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının tanınması lazım. Bugün vatandaşın gündeminde yeni anayasa değil açlık var, yoksulluk var, geçim var" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"Bunları çözelim. Ben bu görüşmede bunları sayın Cumhurbaşkanı'na aktaracağım. Vatandaş iş, aş istiyor; hayat pahalılığı dursun istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'na bunları anlatacağım."

'ÇOK CİDDİ HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ'

Görüşmede hangi başlıkların konuşulacağına ilişkin soruya Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemde pek çok konuyu konuşacağım. Ancak takdir edersiniz ki sizlere hepsini söyleyecek değilim. Çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz" yanıtını verdi.

Özel, son olarak şunları söyledi:

"Ben bütün bu süreci belediye başkanlarıyla, Parti Meclisi'yle, MYK'yla, il başkanlarımla, milletvekillerimle konuştum, uzun uzun değerlendirdik. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bana ve benim partime sorumluluklar düşüyor. Ve aynı zamanda ülkeyi yöneten kişi olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın da sorumlulukları var. Bunları konuşmamız gerekir."

NE OLMUŞTU?

Özgür Özel CHP’nin birinci parti olarak çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Erdoğan ile görüşmek istediğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

23 Nisan resepsiyonunda Erdoğan ile Özel bir araya gelmiş ve Erdoğan da Özel’e görüşmede bulunmak istediğini söylemişti.

Görüşmede asgari ücretin artırılması, emekli maaşlarını zam, ekonomik kriz, Selahhatin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması da dahil olmak üzere muhalefetin çok sayıdaki talebinin gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da anayasa değişikliği için destek talebinde bulunacağı öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar