Özgür Özel'den Osman Kavala ve Gezi açıklaması: Bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın

Özgür Özel'den Osman Kavala ve Gezi açıklaması: Bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. Sonrasında açıklama yapan Özgür Özel, "Bu belediye tasarrufun başkenti" ifadelerini kullandı. Osman Kavala ile ilgili de "Bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın" açıklaması yaptı.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, görüşme trafiği kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeniden seçilmesi sebebiyle 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Görüşme sonrası açıklama yapana Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "Tasarrufun başkenti" diye bahsetti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Gezi tutuklulularının ne şekilde gündeme geldiğiyle ilgili bir soruya da yanıt veren Özel, iş insanı Osman Kavala ile ilgili olarak, "Bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın" açıklaması yaptı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Özgür ÖZel, bugün de ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette buludnu. Görüşme sırasında Mansur Yavaş, Özgür Özel'e Ankara'nın simgelerinden olan 'beş beyaz'ı temsil eden bir plaket hediye etti. Bu simgeler; Ankara tavşanı, Ankara balı, Ankara keçisi, Ankara kedisi ve Ankara güvercinini içeriyor. Özel ise Yavaş'a, seçim başarısı nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yaptığı bağışın sertifikasını takdim etti.

ozgurr.jpeg

'BU BELEDİYE TASARRUFUN BAŞKENTİ'

Görüşme sonrası ikili kameraların karşısına geçti. Mansur Yavaş, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiğini ifade etti.

Özgür Özel de, "Bu belediye tasarrufun başkenti. Bu anlayış 31 Mart’ta Ankara’da 10 kişiden altısının oyunu aldı" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ: TAYFUN KAHRAMAN İÇERİDE YATMAMALI

Özgür Özel gazetecilerden gelen Erdoğan ile görüşmesinde Gezi tutuklularının ne şekilde gündeme geldiği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Ben Sayın Erdoğan’a Tayfun Kahraman’ın kendisiyle yaptığı konuşmayı satır satır hatırlattım. Tayfun Kahraman içeride yatamaz, yatmamalı. AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı. AYM kararına rağmen bir milletvekili hapiste tutulmalı. Ben geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde tam günlük temaslar yaptım. Çok sayıda devlet başkanıyla görüştüm. Türk heyetini ziyaret ettim. 18 kişiler. ‘Ağzımızı açsak karşımıza Osman Kavala çıkıyor’ diyorlar. En doğrusunu hukukçular bilir ama bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar