Akşener'den Altılı Masa'ya: Bundan sonra size başarılar diliyorum

İYİ Parti kurultayında konuşan Meral Akşener, "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener ayrıca Altılı Masa ile de ipleri kopardı. Akşener yeniden başkan seçildi.

ANKARA - İYİ Parti’nin seçim nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Meral Akşener, 2018 yılında İYİ Parti'nin grup kurup seçimlere katılabilmesi ve hazine yardımı alabilmesi için 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin "Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener Altılı Masa'ya ithafen de "Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Akşener Kurultay'da yeniden partisinin genel başkanı seçildi.

Kurultay İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ın konuşmasıyla başladı. Poyraz, kurultaya 1070 delegenin katıldığını aktardı. İYİ Parti kurultayında Divan Başkanı İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu oldu.iyi.jpg

iyi.jpg

‘BİR ŞEY OLAMADIĞINA ÖFKELENİP BİZATİHİ İÇİMİZDEN YAPILAN İFTİRA HAKARET VE ÇİRKİNLİKLERE GÖĞÜS GERDİK'

Parti içinde muhalif gruplara ilişkin konuşan Akşener; ‘’Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip bizatihi içimizden yapılan iftira hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanım şahsen hiçbir düşmanım hiçbir rakibim beni hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Allah bana bunu gösterdi ama affetmeyeceğim. Asla affetmeyeceğim. Billahi affetmeyeceğim, vallahi affetmeyeceğim.’’

'KURULTAYLAR HESAPLAŞMA YERİDİR’'

,Konuşması esnasında parti içinde yaşanan sorunları değerlendiren Akşener, ‘’Kurultaylar hesaplaşma yeridir. Hesap sormanız, hesap sormam ve hesap verme yeridir. Ben hesap vereceğim siz de hesap vereceksiniz. Herkesin hesap verme yeridir. Öyle çirkinlikler yapıldı ki günlerce uyuyamadım. Burada söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki tekrar edemeyeceğim. Sonra gördüm ki olmuyor. Herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Milletvekili olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor. GİK oluyor yetmiyor, GBY isteniyor. Kardeşim kadrolarımız sınırlı. Bırakın da birileri de o görevleri yerine getirsin.’’ dedi.

'CHP’DEN 15 VEKİL İSTEMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIDIR’'

CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişini hatırlatarak konuşmasını devam eden Akşener; ‘’Şimdi biz fedakârlık yapan insanlarız ya. Türkiye bizim için önde ya. Genel Başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya. Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır.’’ dedi.

'ÖMER SEYFETTİN’İN DİYETİNE DÖNDÜ BU İŞ’

CHP’den istenilen 15 milletvekiline dair konuşmaya devam eden Akşener; ‘’Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş. Gelelim beraber girdik, seçime girdik. Ama biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim, çok çaresiz hissettim.’’ diye konuştu.

'15 MİLLETVEKİLİ ALDIK. BU BİZE KUYRUK SİYASETİNE MAL OLDU'

CHP’den 15 milletvekilinin, İYİ Parti’ye geçmesinin Türkiye büyük bir iyilik yaptığını ifade eden Akşener; ‘’Ben canımla, kafamla, kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 28 Şubat’ta oynadım. Şu kadar umurum olmadı. Tayyip Erdoğan’la ters düştük, mücadele ettim. Şu kadar umurum olmadı, şu kadar korkum olmadı. Her hafta benim tutuklanacağımı söyleyenler oldu aramızda. Can, baş üstüne dedim şu kadar umurum olmadı. Şu kadar korkum olmadı. Ama cesaret edemedik, savaşmadık, mücadele etmedik. 15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu. Ama eğriye eğri, doğruya doğru. Bu aynı zamanda Türkiye’ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu iş birliğinin sahada bulunan her renkten siyasi görüşteki insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu.’’ dedi.

'BİZ HARİÇ HERKES KAZANMAYI SAĞLADI'

2019 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak sürecini hatırlatan Akşener; ‘’İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok etkileyen, en çok üzen ne oldu biliyor musunuz? İstanbul’un seçimini biz değil HDP kazandırdı. Efendim bilmem nerenin seçimini biz değil HDP kazandırdı. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti; önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil muhalefetin bir bölümü de; muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri, tanzim edicileri tarafından da tehdit görülen, tehlike görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir.’’ diye konuştu.

'TEMAYÜLDE GERİDE ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZ, SIRA SATMAKTAN TUT HER TÜRLÜ AHLAKSIZLIĞI ÖNE KOYAN AÇIKLAMALAR YAPTILAR'

Seçim döneminde milletvekili adaylarını temayül yoklamasıyla belirleyen Akşener, temayül yoklamasında yaşananları dile getirerek parti içine şu sözlerle seslendi:

‘’Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız, sıra satmaktan tut her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Sonuç, arkadaş 17’de çıkmış. Tüh tüh özür dilerim çıkaramadım 1’de sizleri. Kusura bakmayın. Madem kurucusunuz, madem bilmem hangi görevdesiniz. Niçin kardeşim siz bugüne kadar o üyenin kendisine ulaşmadınız, teşkilatlarına ulaşmadınız da ‘Bana yar olmayan kara toprağın’ diyen, partimizi yerle bir eden, partimizi yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan yerlerde partimizi her türlü iftiranın karşısında bıraktınız? Siz kim, Türk milliyetçiliği kim? Siz kim Türkiye kim, siz kim Türklük kim? Saygısızlar.’’

'BUNDAN SONRA PARTİMİZE SAYGISIZLIK EDEN, PARTİMİZE ZARAR VERMEYE KALKIŞAN HERKES HAKKINDA BİZZAT GEREĞİNİ BEN YAPACAĞIM'

Salona elinde bir torbayla gelen Akşener, torbayı işaret ederek; ‘’Bu ne biliyor musunuz? Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba. Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be ayıp. Kura mı çekeyim ben? Milletvekillerini kurayla mı belirleyeyim? GİK’i kurayla mı belirleyeyim? Ne istiyorsunuz kardeşim? Saygısızlar. Evet hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, partimize sosyal medyadan oradan buradan zarar vermeye kalkışan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım ben.’’ dedi.,

'ANLIYORUM EŞİTLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, ANLIYORUM KORKTUNUZ BİRAZ İPİN UCU KAÇTI, KORKTUNUZ DENGELİYORSUNUZ'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından 1 aydır konuşmadığını ve olanları izlediğini ifade eden Akşener, çeşitli kanaat önderleri tarafından kaybetmenin sorumlusunun Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kendisine çevrildiğine işaret etti.

Akşener konuşmasına; "Birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. Yani 45 ilde sayın Mansur Yavaş’la büyük çoğunluğu olan, CHP’den bir kişinin çağırılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Seçimlerde milletvekili adaylarımız bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e diyerek oy istediler. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum eşitlemeye çalışıyorsunuz, anlıyorum korktunuz biraz ipin ucu kaçtı, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir demeniz gibi. İyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.’’ sözleriyle devam etti.

'BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ PARTİ AİDİYETİDİR'

Konuşmasına parti mensuplarına seslenerek devam eden Akşener; ‘’Birinci önceliğimiz parti aidiyetidir. Asla bu konuda herhangi bir hoşgörü yoktur. Herhangi bir tolerans yoktur. Bunu hissetmeyenler kapı burada.’’ dedi.
İYİ Parti’ye ait bir medya gücünün olmadığını ifade ederek konuşmasına devam eden

Akşener, muhalif medyanın İYİ Parti’ye yönelik tutumunu eleştirerek partililerine şu sözlerle seslendi:

"2, bizim medyamız yoktur. Muhalif medya da bizim değildir. Muhalif medyanın mensupları da bizim değildir. Youtuber konumunda olan hiç kimse bizimle beraber, bize insaflı değildir. Önemli olan reytingdir, tıklamadır. Bize hakaret edilmenin, bize insafsızlık edilmenin, bize yanlış yapmanın hiçbir yaptırımı yoktur. Dolayısıyla biz yapayalnız sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin dışında yanında yöresinde hiç kimsenin bulunmadığı Türkiye’de tek siyasi organizasyonuz.’’ dedi.

AKŞENER YENİDEN BAŞKAN

Kurultay'da mevcut Genel Başkan Akşener tek aday oldu.

ATO Congresium'da yapılan ve Rotamız net, pusulamız millet” sloganıyla gerçekleştirilen
kurultayda, 1151 kişi oy kullandı ve 1127 geçerli oyun olduğu seçimlerde 1127 geçerli oy kullanıldı. Akşener kurultayda yeniden partisinin genel başkanı seçildi.

Seçimlerin ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal ve İsmet Koçak'ın sözcülüğünde "partinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığı" gerekçesiyle Ortak Akıl Platformu kurulmuştu. 81 il başkanı Akşener'e destek deklarasyonu yayımlayarak kurultayda Akşener'i aday gösterme kararı almıştı.

Öne Çıkanlar