Derya Pas'ı öldüren erkeğin cinayetten sabıkası olduğu ortaya çıktı

Derya Pas'ı öldüren erkeğin cinayetten sabıkası olduğu ortaya çıktı
Bursa'da Derya Pas'ı vahşice öldüren Güner Aydın'ın daha önce de cinayetten sabıkası olduğu ortaya çıktı. Baba Erol Pas, kendisini başka bir isimle tanıtan zanlının kızının hayatından çıkmak için kendisinden 20 bin TL para istediğini anlattı.

Ezgi BULUT


BURSA- Bursa'da hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Derya Pas'ı öldüren Güner Aydın'ın daha önce de cinayetten sabıkası olduğu ortaya çıktı. Baba Erol Pas, kızının daha önce defalarca darbedildiğini, kendisini başka bir isimle tanıtan zanlının kızının hayatından çıkmak için kendisinden 20 bin TL para istediğini anlattı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Derya Pas, 19 Haziran'da hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Güner Aydın tarafından 9 Ağustos'ta evinde 16 bıçak darbesiyle öldürüldü. Pas'ı evine zorla girerek öldüren Aydın, ertesi gün Doğanbey TOKİ konutlarında kiraladığı evde yakalandı. Gözaltına alınan Aydın, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

'BIÇAĞI YANINDA GETİRMİŞ'

Derya Pas'ın babası Erol Pas Artı Gerçek'e konuştu. Erol Pas, "Güner Aydın emniyetteki ifadesinde cinayet aleti olan bıçağı kızımın evinde tartışma esnasında bulduğunu ve cinayet aletinin kendisine ait olmadığını söyledi. Suçunu hafifletmek için yalan söylüyor. O bıçak kızımın evine ait değil. Cinayeti işlemek için yanında getirmiş” dedi.

'DAHA ÖNCE BAŞKA BİRİNİ ÖLDÜRMÜŞ'

Erol Pas, zanlı Güner Aydın’ın daha önce de başka bir kişiyi öldürdüğünü ve çeşitli suçlardan sabıkası olduğunu öğrendiklerini söyledi. Güner Aydın’ın kendisini kızı Derya Pas’a "Murat" ismi ile tanıttığını belirten Erol Pas, failin gerçek ismini cinayetten sonra öğrendiklerini söyledi. Erol Pas, “Kızım ciddi bir ilişki düşünüyoruz diyerek bu kişiyle bizi tanıştırdı. Ben burada 50 senedir esnafım. Dükkanda görünce komşu esnaflar hemen tanıdı. Kapalı Çarşı'da dükkanların camlarını kırdığını, serserinin teki olduğunu söylediler. Kan davası için bir kişiyi de öldürmüş, cezaevinde yatmış" diye konuştu.

'KIZIMI DEFALARCA DARBETTİ'

Zanlının kızını daha önce defalarca darbettiğini belirten Erol Pas, "Kızımı da daha önce kafasından yaraladı. Ama kızım o esnada sarhoş olduğu için olayı tam hatırlamadığını söyledi bize. Şiddet olayı birkaç kez daha tekrarlanınca bana söyledi. Ben de 'Evinin anahtarını değiştir, bir daha görüşme' dedim. Hatta kızımın yüzünde hâlâ darp izleri duruyordu. Kızım bir daha görüşmek istemediğini söyleyerek kendisinden ayrıldı ve evinin kilidini değiştirdi. Annesi ile evde oldukları bir gece kapıyı kırarak zorla eve girmeye çalışmış. Kızım polisi arayınca da kaçmış. Güvenlik kamerasının kayıtları var zaten. Kızım o olaydan sonra uzaklaştırma kararı çıkarttı Güner Aydın hakkında” dedi.

'HAYATINDAN ÇIKMAK İÇİN PARA İSTEDİ'

Güner Aydın’ın kızının peşini bırakmak için kendisinden 20 bin TL para istediğini anlatan Erol Pas, "Kızım görüşmeyi kesince ben dahil ailemizden bir çok kişiyi rahatsız etmeye başladı. Bana mesaj atarak kızımın hayatından çıkmak için 20 bin TL istedi. Mesajlarını engellediğimde sürekli aramaya başladı. Parayı vermeyince, kızımı çok sevdiğini ve peşini bırakmayacağını söyledi. 'Kızın uzaklaştırma kararı aldığı için infazım yanacak, şikayetinizi geri çekin yoksa başınıza bela olurum' diye tehditler savurdu hep. Bütün bunlar 20 gün içinde yaşandı” diye konuştu.

Öne Çıkanlar