James Webb Uzay Teleskobu şimdi de Jüpiter ve uydularını görüntüledi
Geçtiğimiz günlerde derin evrenin en net görüntülerini yakalayan NASA'nın James Webb Teleskobu bu kez objektiflerini Güneş Sistemi'ne çevirdi.
NASA, James webb Teleskonu'nun Jüpiter'e ait çektiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde gaz devinin uyduları Europa, Thebe ve Metis de açıkça görülüyor.
SONUÇLAR BEKLENENDEN DE İYİ
NASA'dan yapılan paylaşımda, teleskobun Jüpiter gibi Güneş Sistemi içerisindeki cisimleri nasıl izlediğinin test edildiği ve sonuçların beklentilerden de iyi olduğu belirtildi.
Hey @NASASolarSystem, ready for your close-up? As part of Webb’s prep for science, we tested how the telescope tracks solar system objects like Jupiter. Webb worked better than expected, and even caught Jupiter’s moon Europa: https://t.co/zNHc724h9X pic.twitter.com/tW9AT5ah6T
— NASA Webb Telescope (@NASAWebb) July 14, 2022
BİR BUÇUK MİLYON KİLOMETRE ÖTEDE EVREN'E BAKIYOR
1995 yılında Hubble'ın ardılı olarak tasarlanan James Webb teleskobu, yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle gecikmeli olarak 25 Aralık 2021'de fırlatılmıştı.
Teleskopun 18 altıgen aynanın birleşmesiyle oluşan ana aynası, 6,5 metre çapı ve 25,4 metrekare yüzey alanıyla Hubble'ınkinden daha büyük. Uzayda çeşitli incelemeler yapması için Dünya'dan neredeyse 1,5 milyon kilometre uzaklıkta yörüngeye yerleştirilen teleskobun iki önemli hedefi de var: Biri 13,5 milyar yıl önce Evren'in bilinen ilk yıldızlarının fotoğrafını çekmek; diğeri de dünyaya çok uzak mesafedeki gezegenlerin yaşanabilir olup olmadığına bakmak.