Mersin’de bahçeleri için direnen köylüler çalışmaları durdurdu

Mezitli ilçesinde ekili alanlara giren ekiplerin ağaç sökümüne mahalle sakinleri tepki gösterdi; köylüler iş makinelerinin önüne geçince çalışmalar durduruldu

Mersin’de bahçeleri için direnen köylüler çalışmaları durdurdu

Artı Gerçek - Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Anayurt Mahallesi’nde orman ekiplerinin ekili alanlarda yürüttüğü çalışmalar mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Yıllardır işledikleri bahçelerin yıkılmak istenmesine karşı çıkan köylüler, iş makinelerinin önüne geçerek müdahaleyi durdurmaya çalıştı.

Sabah saatlerinde iş makineleri ve güvenlik güçleri eşliğinde bölgeye gelen ekipler, ekili alanlarda ağaç sökümü ve düzenleme çalışmalarına başladı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, aralarında kadınlar ve yaşlıların da bulunduğu gruplarla iş makinelerinin önüne geçerek ağaçların kesilmesini engellemeye çalıştı.

Köylüler ile ekipler arasında arbede yaşandığı bildirildi. Mahalle sakinleri, söz konusu alanların geçim kaynakları olduğunu belirterek çalışmalara karşı çıktı.

Tepkiler üzerine ağaç sökümü ve dikim çalışmaları geçici olarak durduruldu. Köylülere çözüm bulunması için birkaç gün süre verildiği öğrenilirken, mahalle sakinlerinin alandaki bekleyişi sürüyor.