Amerika’nın Sesi kapatılıyor

ABD’nin fonladığı uluslararası haber yayın kuruluşu Voice of America (Amerika’nın Sesi-VOA) kapanıyor. Kurumun çalışanları bu hafta idari izne çıkarıldı.

Amerika’nın Sesi kapatılıyor

Artı Gerçek - Elon Musk’ın geçtiğimiz ay sosyal medya hesabı X’ten kapatılması için çağrı yaptığı VOA'nın (Amerika'nın sesi) bütçesi ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı yeni kararnameyle kısıtlandı.

Kararın ardından Türkçe, Kürtçe, Arapça dahil 63 dilde yayın yapan VOA’nın haber akışı dün itibarıyla donduruldu.

Karar, Musk’ın yönetimindeki Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) önerileri doğrultusunda alındı.

Hükümet harcamalarını azaltmayı amaçlayan Trump, Amerika'nın sesi ve altı federal ajansın yetkilerini kısıtladı.

Yaklaşık 1500 kişiye e-posta yoluyla süresiz olarak izne çıkarıldıkları bildirildi.

Kurumun Trump karşıtı olduğu, liberal ve sol içerikli yayınlar yaptığı, bazı gazetecilerin yönetim aleyhine görüş paylaştığı iddiasıyla söz konusu kararın alındığı belirtildi.

Beyaz Saray ise yaptığı açıklamada “Trump’ın gereksiz gördüğü federal harcamaları azalttığı medya ajanslarının ve diğer federal kurumların yasal olarak zorunlu olan temel işlevler dışında tüm faaliyetlerini durdurulduğu” ifade edildi. (DIŞ HABERLER)