BM Arakan için acil toplanıyor

4 bin kişinin Bangladeş sınırına yığıldığı ve binlerce kişinin öldüğü iddia edilen krizde BM acil toplanacak

BM Arakan için acil toplanıyor

DÜNYA- Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanların ordu tarafından hedef alındığı krizde, İngiltere BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması için çağrı yaptı. Çağrıya olumlu yanıt veren BM bugün toplanıyor.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, Twitter'da yaptığı paylaşımda, İngiltere'nin Myanmar'daki durumu görüşmek için çağrıda bulunduğu ve uzun süredir devam eden olayların ele alınması gerektiği ve tüm taraflara itidal çağrısı yaptığını duyurdu.

Follow

BM Arakan için acil toplanıyor - Resim : 1Matthew Rycroft @MatthewRycroft1

UK requests #UNSC meeting on situation in Burma tomorrow. Need to address long-term issues in #Rakhine, urge restraint by all parties.

Arakan'da patlak veren krizde, silahlı grupların ordu güçlerine yönelik saldırı düzenlemesinin ardından Müslüman nüfusa yönelik bir saldırı kampanyası başlatılırken, krizde şu ana kadar binlerce kişinin öldürüldüğü 5 bin kişinin kaçtığı, 4 bin kişinin de Bangladeş sınırında beklediği kaydediliyor.

Bangladeş sınırda bekleyen Arakanlıları ülkeye almayı reddederken, orduya yönelik saldırıları ise Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu üstlendi. Myanmar silahlı grubu terör örgütü olarak tanımlıyor.

Şiddet olaylarının yaşandığı Arakan'da 1 milyondan fazla Müslüman yaşıyor. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşamalarına rağmen vatandaşlık alamadıkları Myanmar'da yasa dışı göçmen olarak kabul ediliyor.