Girit açıklarında facia: 22 göçmen açlık, susuzluk ve soğuktan öldü

Girit Adası açıklarında göçmenleri taşıyan botta 22 kişi hayatını kaybetti. Göçmenlerin açlık, susuzluk ve soğuk nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi

Girit açıklarında facia: 22 göçmen açlık, susuzluk ve soğuktan öldü

Artı Gerçek- Girit Adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir bottaki 22 kişinin açlık, susuzluk ve soğuk nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Girit Adası'nın Yerapetra Limanı açıklarında 2 gün önce düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot tespit edildiği ve bottaki 26 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

HAYATINI KAYBEDENLER DENİZE ATILMIŞ

Açıklamada, "Kurtarılanların beyanlarına göre, kötü şartlar nedeniyle bottaki 22 kişi hayatını kaybetti ve göçmen kaçakçılarının talimatları doğrultusunda ölenlerin bedenleri denize atıldı" ifadesi yer aldı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre ise ölen göçmenlerin çoğu Sudan ve Bangladeş uyrukluydu.

Haberlere göre 21 Mart'ta yola çıkan göçmenlerden 22'si soğuk, açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

Yunanistan Sahil Güvenlik Girit Adası göçmen açlık Susuzluk Soğuk sudan Bangladeş