Hamaney için törenler sürüyor: Mücteba Hamaney katılmadı
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen İran dini lideri Ali Hamaney için düzenlenen yedi günlük cenaze töreni sürüyor
Artı Gerçek- ABD ve İsrail'in saldırılarında öldürülen Ali Hamaney, kızı, damadı, gelini ve 14 aylık torunu için İran'ın başkenti Tahran’ın caddelerinde tören düzenleniyor.
Sabahın erken saatlerinde başlayan törende İran halkı Demavend Caddesi'nden başlayarak İmam Hüseyin, İnkılap ve Azadi meydanlarını doldurdu.
Törende sık sık ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.
CENAZELER TIR İLE HALKIN ARASINDA DOLAŞTIRILDI
İranlıların matem rengi olan siyah kıyafetler giydi.
Törenin gerçekleştirildiği caddelerde halka aşırı sıcaklardan etkilenmemeleri için su ve çeşitli içecekler ikram edilirken aynı zamanda kahvaltılık dağıtıldı.
Ali Hamaney ve ailesinin cenazeleri, İmam Rıza Türbesi şeklinde tasarlanan özel TIR'ın içinde halkın arasında dolaştırıldı.

CENAZE NAMAZI DÜN KILINDI
Hamaney için resmi devlet töreni, geçen hafta cuma günü Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde gerçekleştirilmiş, yaklaşık 100 ülkeden temsilciler katılmıştı.
MÜCTEBA HAMANEY TÖRENLERE KATILMADI
Hamaney için halkın katıldığı tören cumartesi günü İmam Humeyni Musalla Camisi'nde gerçekleştirilmiş, pazar günü aynı yerde cenaze namazı kılınmıştı.
Ali Hamaney’in ardından İran’ın dinî liderliğine geçen oğlu Mücteba Hamaney törenlere katılmadı.
İran devlet televizyonu, Hamaney'in diğer oğulları Mustafa, Meysem ve Mesud Hamaney’in tabutların arkasında dua ettiği görüntüleri yayımladı.
YARALANDIĞI SALDIRININ ARDINDAN KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKMADI
Babasının ve diğer aile üyelerinin öldüğü 28 Şubat’taki saldırıda yaralandığı belirtilen Mücteba Hamaney'in hâlâ kamuoyu önüne çıkmadı.
Babasının cenaze törenlerine katılmayan Mücteba Hamaney’in yakın çevresinden kişiler Reuters’a, yüzünün biçiminin bozulduğunu, bir ya da iki bacağından ağır yaralandığını söyledi.
CENAZELER NECEF VE KERBELA'YA DA GÖTÜRÜLECEK
Hamaney’in naaşı, Tahran’daki son törenin ardından yarın Kum kentine götürülecek ve cenaze töreni düzenlenecek.
Cenaze, daha sonra Irak’a götürülecek, Necef ve Kerbela kentlerinde de tören gerçekleştirilecek.
Hamaney için son tören 9 Temmuz Perşembe günü Meşhed'de düzenlecek.
Törenin ardından Hamaney’in naaşı, İmam Rıza Türbesi’nde ayrılan özel alana defnedilecek. (DIŞ HABERLER)