Kürtlere yönelik saldırılara dair belgeler BM’ye teslim edildi

Cenevre’de BM yetkilileriyle yapılan görüşmede, Şam’a bağlı grupların Kürtlere yönelik ihlallerine ilişkin belge ve dokümanlar sunuldu.

Kürtlere yönelik saldırılara dair belgeler BM’ye teslim edildi

Artı Gerçek - Şam geçiş hükümetine bağlı grupların Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde binlerce kişi bir araya geldi.

Yoğun ısrarlar sonucunda BM yetkilileri, eylemcilerle görüşmeyi kabul etti. Görüşmeye Kürtler adına dört kişilik bir heyet katıldı.

BM’nin Ortadoğu masasından sorumlu üç yetkiliyle yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yapan Demokratik Kürt Toplumu Cenevre Eşbaşkanı Osman Tekin, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

Tekin, Şam'a bağlı grupların Kürtlere yönelik işlediği suçlara dair hazırlanan belge ve dokümanların BM yetkililerine teslim edildiğini ifade etti.

BM’nin saldırıların durdurulması için devreye girmesini talep ettiklerini söyleyen Tekin, saldırıların sürmesi halinde ortaya çıkabilecek sonuçlara da dikkat çektiklerini vurguladı. Tekin, bölgede IŞİD’in yeniden hareketlendiğini ve HTŞ’nin saldırılarında insanlığa karşı suçlar işlendiğini BM yetkililerine aktardıklarını belirtti.

Yetkililerin süreci takip ettiklerini ve iletilen suçları kayıt altına aldıklarını ifade eden Tekin, BM üyesi ülkelerin HTŞ’ye verdiği desteği geri çekmesi çağrısında bulunduklarını söyledi. Tekin ayrıca, HTŞ’nin iktidara getirildiği günden bu yana Aleviler, Dürziler ve Kürtlere yönelik işlediği suçlara dair belgelerin de teslim edildiğini kaydetti. (Mezopotamya Ajansı)