NASA: 2046'da bir göktaşının Dünya'ya çarpma ihtimali var

NASA: 2046'da bir göktaşının Dünya'ya çarpma ihtimali var
Eylül 2022'de DART adlı uzay aracını bir göktaşına çarptırarak yörüngesini değiştirmeyi başaran NASA, bu kez 2046'da Dünya'ya çarpma olasılığı bulunan bir göktaşını izlemeye aldı. 2023 DW adlı göktaşının 'düşük ihtimalle' Dünya'ya çarpacağı açıklandı.

Artı Gerçek - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi, 14 Şubat 2046'da 'çok düşük ihtimalle' de olsa Dünya'ya çarpma ihtimali bulunan 2023 DW adlı bir göktaşını izlemeye aldığını duyurdu.

NASA '560'TA BİR', ESA '625'TE BİR' OLASILIK DEDİ

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) göktaşının Dünya ile çarpışma olasılığını 625'te bir, NASA ise 560'ta bir olarak tahmin ediyor. NASA'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Genellikle uzaydaki nesneler ilk keşfedildiklerinde, belirsizlikleri azaltmak ve yıllar sonraki yörüngeleri hakkında isabetli tahminlerde bulunabilmek için birkaç haftalık gözlem ve veri gerekir" dendi. NASA, yörünge analistlerinin, 2023 DW'yi izlemeye ve daha fazla veri geldikçe tahminleri güncellemeye devam edeceklerini belirtti.

İlk olarak şubat ayında tespit edilen göktaşının çapının 49 metre olduğu tahmin ediliyor. Bu da göktaşının kabaca bir olimpik havuz büyüklüğünde olduğu anlamına geliyor.

NASA'ya göre, göktaşı Dünya'ya 10 defa yaklaşması bekleniyor. İlk yaklaşmanın ardından diğer dokuzunun 2047 ile 2054 yılları arasında olacağı hesaplanıyor. Eylül 2022'de NASA, Dünya ile potansiyel olarak yıkıcı çarpışmaları önleyip önleyemeyeceğini görmek için DART (Double Asteroid Redirection Test) uzay aracını bir göktaşına başarılı şekilde çarptırarak göktaşının yörüngesini değiştirmişti.(DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar