Trump: Ukrayna'da savaşı bitirmeye çok yakınız
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'daki savaşın sona ermesine hiç olmadığı kadar yakın olduklarını söyledi. NATO Zirvesi'nde konunun ele alınacağını belirten Trump, İran ile yürütülen görüşmelerin de 'iyi gittiğini' ifade etti
Artı Gerçek - ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarının Rusya-Ukrayna savaşı ile İran'la yürütülen müzakerelere ilişkin sorularını yanıtladı.
Ukrayna'daki savaşın sona ermesinin sanılandan daha yakın olduğunu savunan Trump, "NATO'ya gideceğiz, konuyu görüşeceğiz ve sanırım bunu başaracağız" dedi.
Trump, "Ukrayna'daki savaşı sona erdirmeye çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Hem Rus hem de Ukraynalı liderler anlaşma yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hem de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin savaşın sona ermesini istediğini öne sürdü.
'İRAN İLE GÖRÜŞMELER İYİ GİDİYOR'
İran ile devam eden görüşmelere de değinen Trump, müzakerelerin "iyi gittiğini" söyledi.
ABD ordusunun İran'a yönelik askeri operasyonlarını savunan Trump, "Çünkü İran asla nükleer silaha sahip olamaz. Buna asla izin verilemez" dedi.
Trump, İran'ın nükleer zenginleştirme faaliyetleri konusunda Tahran'dan tavizler aldıklarını ileri sürerek, ellerindeki zenginleştirilmiş nükleer malzemenin teslim alınacağını iddia etti. (DIŞ HABERLER)
Putin-Trump görüşmesi... Kremlin: Trump, Rusya'nın tezlerini dinlemeye açıkDünya