15 Temmuz sonrası el konulan Akın Çorap satılıyor

15 Temmuz sonrası el konulan Akın Çorap satılıyor
Darbe girişimi sonrası 'FETÖ' bağlantısı gerekçesiyle el konulan Akın Çorap 233 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhale 14 Aralık'ta.

Artı Gerçek - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akın Çorap Sanayi AŞ ile Sufi Çorap ve Tekstil Ürünleri Ltd. Şti.’ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden oluşan Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satışa çıkardığını duyurdu.

Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün satış ihalesi, 233 milyon TL muhammen bedel üzerinden 14 Aralık’ta yapılacak.

NE OLMUŞTU?

2017 yılında 'FETÖ' bağlantıları gerekçesiyle el konulan ve TMSF’nin kayyım olarak atandığı Akın Çorap yaklaşık 50 yıl önce kuruldu. İstanbul ve Giresun’da iki büyük fabrikası bulunan şirkette 650 kişi çalışıyordu. Yıllık 85 milyon çift çorap üreten ve 50 milyon cirosu olduğu belirtilen şirket Türkiye’nin en büyük beş çorap üreticisinden biri konumundaydı. Şirketin kurucusu Ali Yarkın, Bank Asya'nın da ortakları arasındaydı. Yarkın'ın üç oğlu İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.(EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar