AFAD duyurdu: Depremzedeye kira yardımı kesildi, peki kimler yardım almaya devam edecek?

AFAD duyurdu: Depremzedeye kira yardımı kesildi, peki kimler yardım almaya devam edecek?
6 Şubat 2023 tarihinde Maraş merkezli depremin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan ya da ağır-orta hasar alan kiracılara kira yardımı ödemesi sona erdirildi. Aynı durumdaki ev sahiplerine ise kira yardımı devam edecek.

Artı Gerçek - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kiracı depremzedelere gönderdiği telefon mesajıyla, kira yardımının haziran itibariyle sona erdirildiğini duyurdu.

AFAD tarafından gönderilen mesajda, "Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve Sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız" denildi.

KİMLER YARARLANMAYA DEVAM EDECEK?

Kira yardımı, 6 Şubat 2023 Maraş depremlerinin yıkıma yol açtığı 11 ildeki depremzedelere yapılıyor. Evi yıkılan ya da ağır ve orta hasarlı olan depremzedelerden kiracılara 5 bin lira, ev sahiplerine ise 7 bin 500 lira kira yardımı yapılıyor.

AĞBABA: DEPREMZEDE NASIL KİRA ÖDESİN?

AFAD'dan depremzedelere gönderilen mesajı paylaşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karara tepki gösterdi. Ağbaba “AFAD duyurdu! Depremzede kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı bu ay sona eriyor. Ev sahiplerinin kira yardımları devam edecek, kiracıların yardımı kesilecek” dedi ve ekledi:

"Kiracılar, deprem sonrası zaten en az 5 kat artan kiraları, kira yardımı almadan nasıl ödeyecekler? Devlet depremzedeler arasında ayrım yapmamalı, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”

(EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar