Araştırma görevlileri sözleşmeliye kadro düzenlemesinden çıkarıldı

Araştırma görevlileri sözleşmeliye kadro düzenlemesinden çıkarıldı
Sözleşmeli personelin kadroya alınmasını düzenleyen yasa teklifi TBMM komisyonuna sunuldu. Çalışma Bakanlığı, araştırma görevlilerinin YÖK'ün hazırlayacağı başka bir teklife dahil edilecekleri gerekçesiyle düzenlemeden çıkarıldığını duyurdu.

Artı Gerçek - Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren yasa teklifinin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlandı.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. AK Parti ve MHP milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aralarında bulunduğu 175 milletvekilinin imzasını taşıyan kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddesiyle birlikte 9 maddeden oluşuyor. Komisyonda teklifin ilk imza sahibi AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, sunumuna başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) hazırlayacağı başka bir tasarıya dahil edileceği için 50-D'li araştırma görevlilerinin kamudaki sözleşmeli personelin kadro düzenlemesinden çıkartıldığını duyurdu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar