TİSK Başkanı: Asgari ücrete ara zam bayramdan önce belirlenmeli

TİSK Başkanı: Asgari ücrete ara zam bayramdan önce belirlenmeli
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zammı görüşmek üzere ilk toplantısını yarın yapacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı'nın ardından Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı da asgari ücretin 500 dolara eşitlenmesine karşı çıktı.

Artı Gerçek - Çalışanların yarısını doğrudan ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç yarın başlıyor. Toplantının saat 14.00'te başlaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen Türk-İş, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğündeyse net 8 bin 506 lira. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lirasını sosyal güvenlik primi, 200 lirasını da işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

TİSK BAŞKANI: BAYRAMDAN ÖNCE SÜREÇ TAMAMLANMALI

Asgari ücrete ara zam konusunda açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol "Bizim görüşümüz, hızlı şekilde 3'lü mutabakatla bu süreci tamamlamak arzusundayız. Bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanması şahsi arzum. Bir önceki bakanımızın beyanının tamamını dinlediğimizde ücretin başka para birimine endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Ara dönem artış yapılması konusunda mutabıkız. İşveren desteğinin de artırılarak devam etmesi noktasında sayın bakana arz ettik. İşveren desteği asgari ücretin yüzde 6'sı gibi bir rakama tekabül ediyor, devamını talep ediyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar