Bakan Işıkhan: 'Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma söz konusu değil'

Bakan Işıkhan: 'Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma söz konusu değil'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iktidarın tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili bir gündemi olmadığını ifade etti. Işıkhan "'Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda merakla beklenen "tamamlayıcı emeklilik sistemine" de değinen Işıkhan "Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma söz konusu değil. 'Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2025 asgari ücreti de Işıkhan'ın açıklamalarında yer buldu. Işıkhan "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan, yeni doğan soruşturmasındaki hastaneler ile ilgili, "Sağlık Bakanlığının ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı" dedi. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde, yapay zekadan da yararlanılacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şöyle:

"Özel hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz." (AA)

Öne Çıkanlar