Bakan Uraloğlu, köprü ve otoyol zammını böyle savundu: 'Geçiş ücretleri çok düşüktü'

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 60'ı bulan zam yapıldı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu "Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı" dedi.

Artı Gerçek - Yerel seçimin ardından bugünden geçerli olmak üzere köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı. 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya yükseltildi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti 295 liradan 419 liraya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise 35 liradan 49 liraya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP'nin TBMM'deki grup toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, geçiş ücretlerinin çok düşük kaldığını, bu nedenle zam yaptıklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Otoyol ve köprülere yapılan zamlara ilişkin değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine Uraloğlu, "Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar