Bakanların kullandığı Togg, Türkiye'de üretilmeyen çift motorlu versiyon

Bakanların kullandığı Togg, Türkiye'de üretilmeyen çift motorlu versiyon
Otomobil dünyasını en yakından takip eden gazetecilerden Emre Özpeynirci, bakanlara verilen Togg'un, Türkiye'de üretilmeyen çift motorlu versiyonlar olduğuna dikkat çekti. Bakan Varank'ın da bunu doğruladığına işaret etti.

Artı Gerçek - Türkiye'nin yerli otomobili olarak lanse edilen Togg ile ilgili belirsizler devam ediyor. Üretim bandı ısrarla gazetecilere açılmayan ve 'bir yıllık üretim planı hazır' denilen Togg'un teslim tarihi de ertelendi.

16 Nisan'da yapılması planlana ilk teslimatlar önce 24 Nisan'a ertelendi. Ancak bu tarihte de teslimat yapılamayınca bu kez ay sonu denildi.

TESLİMAT GECİKTİ, CEO'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Gazeteci Emre Özpeynirci, "Togg CEO'sundan (Gürcan Karakaş) paralarını ödeyip iki haftadır bekleyen ilk 15 kişiye araçlarının ay sonunda teslim edileceğini öğreniyoruz. Ama bu kişilere henüz ne bir mesaj gitmiş ne de aranmışlar. İşin ilginci, CEO gerekçe olarak bir kanalda yoğun talebi gösterirken diğerinde yazılım diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Togg için Gemlik'te temeli atılan batarya üretim tesisi töreninde yaptığı konuşmada, "Gemlik fabrikasında her 3 dakikada bir araç üretiliyor" demişti.

'BAKANLARA VERİLEN ARAÇLAR BU YIL ÜRETİLMEYECEK'

Özpeynirci ayrıca, bakanların kullandığı Togg’ların Türkiye’de üretilmeyen çift motorlu versiyonlar olduğuna, bu bilginin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da doğrulandığına dikkat çekti.

Özpeynirci sosyal medya hesabından, "Bu bilgi çerçevesinde şu an Türkiye’de kullanılan Togg’ların yurt dışında üretilmiş olması gerekiyor. Bu arada tekrarlayayım; cumhurbaşkanları ile bakanlara verilen verilen araçlar bu yıl üretilmeyecek ve satılmayacak çift motorlu 4 çeker üst versiyonlar. Bakan Varank da zaten bunu açıkladı. Yani müşterilere verilecek tek motorlu araçlardan değil" paylaşımını yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar