Cem Küçük: Asgari ücrette uzlaşılan rakam belli oldu, Erdoğan maliyet hesabı yaptırdı

Cem Küçük: Asgari ücrette uzlaşılan rakam belli oldu, Erdoğan maliyet hesabı yaptırdı
Cem Küçük, asgari ücrette 16 bin lira üzerinde uzlaşılmaya varıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Şimşek'ten 17 bin liranın bütçeye maliyetini hesaplamasını da istediğini söyledi. Asgari ücretin cuma günü açıklanması bekleniyor.

Artı Gerçek - Asgari ücret yasa gereği bu hafta belli olacak. Halen net 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yüzde 40 ila yüzde 50 arasında zam yapılacağı belirtiliyor.

TGRT Haber'den Cem Küçük ise bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiyi aktararak, asgari ücret üzerinde uzlaşmaya varıldığını belirtti. Küçük "Cuma günü asgari ücret açıklanacak. Aslında 16 bin TL'de anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da '17 bin TL olursa bütçeye maliyeti ne olur?' diye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten hesap yapmasını rica ediyor. Duruma göre bakacaklar" dedi.

TÜRK-İŞ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Asgari ücret görüşmelerinin başında Türk-İş, açlık sınırına dikkat çekerek, 14 bin liradan pazarlıklara başlayacaklarını belirtmişti. Hükümetin dahi telaffuz ettiğinin altında olan bu rakam nedeniyel büyük tepki çeken Türk-İş yönetimi daha sonra, bir rakam söylemeyeceklerini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise asgari ücrete bu yıl temmuz ayında ara zam yapılmayacağını ilan etmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar