Cevdet Yılmaz: Borsa ve kripto vergileri gündemimizden düştü

Cevdet Yılmaz: Borsa ve kripto vergileri gündemimizden düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto vergilerinin gündemlerinden düştüğünü açıkladı. Yılmaz, enflasyon muhasebesinin geleceğine ise yıl sonunda yapılacak toplantıda karar verileceğini söyledi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsa vergisinin gündemlerinden düştüğünü belirterek, "Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu" dedi.

Vergi açısından önümüzdeki süreçte esas konunun istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak olduğunu anlatan Yılmaz "Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık" dedi.

Yılmaz, Bloomberg'e verdiği röportajda, bankalar ve finans kuruluşlarının 2025’te geçecekleri enflasyon muhasebesinin ertelenebileceği yönündeki söylentiler için "Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak" yanıtını verdi.

50 milyon TL’nin altında olan KOBİ’ler için uygulamanın ertelendiğini hatırlatan Yılmaz, “Yatırımları gözetici bir çalışma yürütüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız özellikle alternatifler üzerinde duruyor. Gerekirse bu konuda sonbaharda bir kanuni düzenleme yapabiliriz” dedi.

Öne Çıkanlar