Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı hiçbir zaman gündemimizde olmadı

Cevdet Yılmaz: Zenginlere vergi affı hiçbir zaman gündemimizde olmadı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'zenginlere vergi affı' nedeniyle istifasını önlediği öne sürülen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı: "'Zenginlere vergi affı' hiçbir aşamada gündeme dahi gelmedi."

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği iddiası gündeme damga vurdu. Yazar ve yorumcu Erol Mütercimler, zenginlerin yaklaşık 600 milyar liralık vergi borcunun silinmesi nedeniyle rahatsızlık duyan Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiğini ancak Yılmaz'ın araya girerek, 'zorlukla' ikna ettiğini öne sürdü.

Bu iddianın haber olmasının ardından önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanlamada bulundu ve anlatıldığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

BİR AÇIKLAMA DA CEVDET YILMAZ'DAN GELDİ

Ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, medya ve sosyal medyada isim ve kaynak ortaya konmadan hükümetin çalışmaları hakkında yapılan açıklamalara ve 'spekülatif' yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi ve 'zenginlere vergi affı'nın hiç bir aşamada gündeme dahi gelmediğini öne sürdü.

Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu açıklamayı yaptı:

"Hükümetimiz, resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Meclis’imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis’imizin taktiri ile yasalaşmıştır.

Bu süreçlerde 'zenginlere vergi affı' hiç bir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar