CHP Sözcüsü: Hükümet işsizlik fonunda toplanan paraları harcadı

CHP Sözcüsü: Hükümet işsizlik fonunda toplanan paraları harcadı
AKP hükumetinin koltuk bekası uğruna işsizlik fonunda toplanan paraları harcadığını söyleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak 'Karneli günlere geri dönüyoruz' uyarısı yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sürerken yaptığı basın toplantısında hükümetin koltuk bekası uğruna işsizlik fonunda toplanan paraları harcadığını söyledi.

AKP'nin hükümetin ekonominin gidişatını 31 Mart’a kadar idare etmeye çalıştığını belirten Öztrak, hükümete sandıkta yanıt verilmemesi durumunda seçim sonrası ‘karne’ günlerine geri dönülebileceğini söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ekonomiye yönelik alınması gereken 13 maddelik önlemleri hatırlatan Öztrak, hükümetin bu önerilere kulak asmadığı için ülkenin yangın yerine döndüğünü, saray ve evresindeki mutlu azınlık dışında herkesin perişan olduğunu söyledi.

'AKP HÜKÜMETİ MARKETLERİ TELEFONLA ARAYIP ‘ZAM YAPMA’ DİYOR'

Gerçek zamların 31 Mart seçimlerinin ardından tarladan sofraya bütün fiyatlara yansıyacağını belirten Öztarak, "Ne zaman? Şubat ayından sonra. Şubat ayı enflasyonu Mart ayının başında açıklanıyor. Ondan sonra seçim sonuna kadar açıklanacak bir enflasyon rakamı yok. O düşük çıkarsa yetecek. Bunun için her şeyi yapıyorlar. Marketlere telefon ediliyor. Marketlere tanzim satış reyonları açılıyor ki oradaki fiyatlar kullanılarak meyve, sebze fiyatları düşük çıkarılsın. Firmalara, kuruluşlara talimatlar veriliyor 'zam yapma' diye. Her şey 31 Mart'a kadar. Ondan sonrası Allah kerim" dedi.

İktidarın milletin gerçeklerinden habersiz olduğunu, milletten koptuğunu ifade eden Öztrak, seçmenin AKP'ye bir ders vermemesi taktirinde Türkiye'nin yeniden karne dönemine gireceğini ifade etti:

Milleti 2 kilo kuru soğan, domates, biber için 2 saat kuyruğa soktunuz. Neymiş? Ucuz vereceklermiş... Ondan sonra da dediler ki 'Bu kuyruk, refah kuyruğu' Millet herhalde orada 2 saat kuyrukta çok yüksek refah sahibi olduğu için beklemiyor. Keyif olsun diye de beklemiyor. Peki o kuyruklarda kimler bekliyor? Fakir fukara, emekli, dar gelirli. Bir de vatandaşlara alay eder gibi 'Bu refah kuyruğudur' diyorlar. Şimdi bu kuyruklarda 2'şer kiloluk paketlerde kuru fasulye, mercimek, nohut satacaklarmış. Yakında bu 'tanzim satış' mağazaları dedikleri çadırlarda margarin de deterjan da ampül de satacaklar, milleti de burada kuyruklara sokacaklar. Ülke savaşa girmemiş, doğal bir afet yok. Milletimize söylüyorum, eğer bunların kulağı çekilmezse, bunlara bir sarı kart gösterilmezse ülkeye yeniden karne dönemi geliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar